Antalya-Konya Karayolu Tüm Araç Trafigine Kapatildi

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolunda gece saatlerinde baslayan kar yagisi ulasimi olumsuz etkiliyor. Kara yolunun bin 825 metre rakimli Alacabel mevki’inde kar yagisi ve siddetli tipi sebebiyle tüm araç trafigine kapatildi.

Antalya-Konya Karayolu Tüm Araç Trafigine Kapatildi
Akseki’nin Güçlüköy mahallesinden itibaren baslayan kar yagisi etkisini arttirdi. Akseki merkezde kar kalinligi 50 santim olurken bölgede kalinligi yer yer 50-100 santimetreye ulasti. Alacabel’de kar ve tipinin etkili oldugu ve görüs mesafesinin yer yer sifira kadar düstügü bildirildi.

Bölgede denetimlerini araliksiz sürdüren Akseki Bölge Trafik ekipleri tüm araçlari dinlenme tesislerine yönlendiriyor.

Manavgat’in Haciobasi mevki’inde bulunan kontrol noktasindan itibaren tirlarin Akseki yönüne salinmadigi bildirildi.

Akseki ilçe jandarma komutanligina bagli Taslica Jandarma Komutanligi ekipleri Akseki’nin Murtiçi mevkisinden itibaren zincirsiz araçlarin geçisine izin vermiyordu. Kara yollari Antalya ve Alacabel ekipleri ise çok sayida is makinesi ile yolda biriken kari temizleme ve tuzlama çalismalarini sürdürüyor. 1825 metre rakimli Alacabel’de tipi nedeniyle ekipler çalismasinda güçlük çekiyor.

Diger yandan Akseki merkezde kar kalinligi 50 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde bulunan kirsal mahallelerde ise 50-70 santimi buldugu bildirilirken, bir çok mahalle yolunun halen kapali oldugu, Belediye ekiplerinin çalismalarini sürdürdügü bildirildi
Kaynak: İHA