Eksi 30'U Gören Kars'ta Soguktan Her Sey Dondu

Sibirya soguklarinin etkili oldugu Kars’ta termometreler eksi 30’u gösterdi. Asiri soguktan kentte hayat adeta dururken, disari çikan vatandaslarin kas ve kirpikleri de dondu.

Eksi 30'U Gören Kars'ta Soguktan Her Sey Dondu
Hava sicakliginin eksi 30 dereceye düstügü Kars’ta hareket halindeki araçlar donarak çalismazken, is yerlerinin camlari tamamen buz tuttu. Vatandaslar araçlarini çalistirmak için saatlerce ugrasti.

“Kuzey Kutbu’nda yasasak bu kadar soguk olmazdi”

Kis mevsiminin en soguk gününün yasandigi Kars’ta ise gitmek için disari çikan vatandaslarin kas ve kirpikleri de dondu. Kars’i Kuzey Kutbu’na benzeten bir vatandas, “Vallahi hava çok güzel, yani öyle bir güzel ki Kuzey Kutbu’nda yasasak bu kadar soguk olmazdi” dedi.

Hava sicakliginin eksi 30 derece oldugunu ifade eden vatandas, “Çok soguk hava. Evden çiktim eski 30 derece, dondum. Çok soguk, 1 ay daha böyle sürecek” diye konustu.

Sibirya soguklarinin etkili oldugu Kars’ta agaçlar kiragi tuttu, Kars Çayi’ndan sogugun siddetiyle duman çikti. Bir sokak köpegi ise adeta kiragi tuttu. Kars’ta gece hava sicakligi eksi 34 derece olurken, sabah saatlerinde termometreler eksi 30’u gösterdi. Soguklarin önümüzdeki günlerde de etkili olacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA