Cumhurbaskani Erdogan Ile Iran Cumhurbaskani Reisi Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Reisi, Türkiye ile iliskilere önem verdiklerini belirterek, "Ortaklik ve iliskimize tüm alanlarda uzun vadeli bakiyoruz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Ile Iran Cumhurbaskani Reisi Telefonda Görüstü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Görüsmeye iliskin Iran Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Cumhurbaskani Reisi ve Cumhurbaskani Erdogan’in iki ülke iliskilerini ve bölgesel konularin ele aldiklari belirtildi.

Reisi’nin görüsmede, iki ülke arasinda ikili ve bölgesel isbirligine vurgu yaptigi belirtilerek, "Ortaklik ve iliskimize tüm alanlarda uzun vadeli bakiyoruz. Türkiye ile stratejik isbirligini öngören her türlü plana olumlu yaklasiyoruz" ifadelerini kullandigi aktarildi. Cumhurbaskani Reisi’nin görüsmede ayrica, "Bölgedeki tüm sorunlar ülkelerin toprak bütünlügü ve egemenlikleri saglanarak çözülebilir. Bölgede istikrar ve güvenlik ancak bu sekilde saglanabilir" dedigi ifade edildi.

Açiklamada Cumhurbaskani Erdogan’in ise, Iran ile ortakligi güçlendirmek adina ekonomik isbirliklerini öngören bir listenin hazirlandigini belirttigi aktarildi. Cumhurbaskani Erdogan’in yakin zamanda Tahran’i ziyaret etmek istedigi belirtilen açiklamada, iki ülke arasinda ekonomi ve enerjide isbirligini artirmaya yönelik adimlar atilacagi ifade edildi.
Kaynak: İHA