Onur Belgesi Kimlere Verilir? Onur Belgesi Alma Şartları Neler?

Karne gününün gelip çatmasıyla birçok heyecanlı öğrenci tarafından konu hakkındaki detaylar merak edildi. Onur belgesi alıp alamayacağını araştıranlar ise konuyla ilgili olarak onur belgesi kimlere verilir sorusunu merak etti. Peki, Onur belgesi kimlere verilir? Onur belgesi alma şartları neler? Onur belgesi nasıl alınır? İşte merak edilenler...

Onur Belgesi Kimlere Verilir? Onur Belgesi Alma Şartları Neler?
21 Ocak Cuma gününün gelmesiyle birçok öğrenci karnesine kavuştu. Uzun zamandır beklenen yarıyıl tatilinin gelip çatmasıyla birçok kişi oldukça heyecanlı. Sabah saatlerinden itibaren dağıtılmaya başlanan ara dönem karnesi kimi öğrencileri mutlu ederken kimilerinin üzülmesine neden oldu. Karnelerinin yanında onur belgesi alan bazı öğrenciler bu durumu şaşkınlıkla karşıladı. Bu sebeple birçok öğrenci ve veli konuyla ilgili araştırmalara başladı. Konu kapsamında en merak edilenler arasında onur belgesi kimlere verilir ve onur belgesi alma şartları neler soruları yer aldı. Karne dağıtımının ardından birçok farklı soru öğrenciler ve ebeveynler tarafından aratılıyor. Onur belgesi nasıl alınır ve onur belgesi alma şartları için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.


Onur Belgesi Kimlere Verilir? Onur Belgesi Alma Şartları Neler?

Onur Belgesi Kimlere Verilir?


21 Ocak Cuma gününün gelmesiyle birçok öğrenci tarafından heyecanla beklenen karne günü de geldi çattı. Konuyla ilgili olarak birçok detay aratılmaya başlandı. Karnesini alan birçok öğrenci onur, takdir ve teşekkür belgeleri hakkında araştırmalara başladı. Bu kapsamda en çok onur belgesi merak ediliyor. Onur belgesi kimlere verilir ve Onur belgesi nasıl alınır sorusu en sık aratılanlar arasında bulunuyor. Güz döneminin sona ermesinin ardından karnelerini alanlar tatil planları oluşturmaya başladı. Ailelerine güzel bir karne götürmek ve tatilini iyi geçirmek isteyenler için bugün belirleyici olacak. Örnek davranışlarda bulunan, görgü kurallarına uyan ve üstün başarı belgelerinden herhangi birine sahip olan öğrencilere onur belgesi verilmektedir.


Onur Belgesi Kimlere Verilir? Onur Belgesi Alma Şartları Neler?

Onur Belgesi Alma Şartları Nelerdir?


Onur belgesi almak isteyen birçok öğrenci tarafından sık sık aratılanlardan biri de onur belgesi alma şartları nelerdir sorusu yer alıyor. Karne gününün gelip çatmasıyla bugün karnelerine kavuşacak olan birçok öğrenci oldukça meraklı bir şekilde karnelerini bekliyor. Bu kapsamda aldığı başarı belgelerini ailelerine göstermek isteyenlerin aklında birçok soru işareti oluştu. Hangi belgeleri almak istediğini hesaplayanlar konuyla ilgili olarak onur belgesi nasıl alınır sorusuna cevap aradı. Onur belgesi alma şartları neler sorusuna Resmi Gazete’den verilen cevap şu şekilde;

Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili bir şekilde kullanarak örnek olmak,
Okul araç-gereç ve donanımları ile çevreyi koruma ve gözetme üzerine sarf etmiş olduğu davranışlarıyla örnek olmak,
Bilimsel projeler ve sosyal etkinliklere katılarak bu çalışmalara liderlik yapmak,
Yapılan etkinliklerde eğitime katkı sağlayarak üstün başarı göstermek,
Trafik kurallarına uyarak örnek olmak,
Görgü kuralları ve insan ilişkilerinde başarı sağlayarak örnek olmak,
Okula ve derslere düzenli olarak gelmek ve bu doğrultuda diğer arkadaşlarına örnek olmak,
Bilişim araçlarını kullanma konusunda örnek olacak davranışlar sergilemek,
Yaşlı, yetim, öksüz, engelli ve benzeri durumlara sahip olanlara yardımcı olmak ve bu doğrultuda yürütülmekte olan toplum hizmetlerinde bulunmak gibi bu davranışlardan en az birine sahip olan öğrenciler, Takdir ya da Teşekkür Belgesi almasına bakılmaksızın, Onur Belgesi ile ödüllendirilirler.
Bunların yanı sıra, öğretmenler kurulu, ders yılı başında onur belgesiyle ödüllendirilebilecek bazı davranışlar belirleyebilir ve bu davranışlar okul yönetimi, onur kurulu ve okul öğrenci ve disiplin kuruluna bildirerek, öğrencilerin belirlenen bu davranışlar çerçevesinde değerlendirilmesini de talep edebilir.