Bayburt'ta 3 Milyar 657 Milyon Liralik 142 Proje Yürütülüyor

Il Koordinasyon Kurulu 2022 yili Birinci Dönem Toplantisi Tarim ve Orman Il Müdürlügü Metin Köse Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Bayburt'ta 3 Milyar 657 Milyon Liralik 142 Proje Yürütülüyor
Vali Cüneyt Epcim baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Aydintepe Kaymakami Bayram Yildiz, Demirözü Kaymakami Betül Büyükkiliç, Il Genel Meclis Baskani Bülent Yardimci, Aydintepe Belediye Baskani Hasim Sentürk ile koordinasyon kurulu üyeleri, yatirimci bölge ve il kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Vali Epcim, toplanti açilisinda katilimcilara tesekkür ederek pandemi sürecinin zorluklarina karsin 2021 yilinin verimli geçirildigini söyledi.

Bu dönemde çesitli yatirimlarin tamamlandigina bir kisminin ise yapimina devam edildigine isaret eden Vali Epcim, 2022 yilinda beklentilerin geçen döneme göre daha iyimser oldugunu belirtti.

Vali Epcim, yatirimci bölge ve il kuruluslarinca Bayburt’ta yürütülen 142 projenin 3 milyar 657 milyon lira tutarinda oldugunu bildirdi. Projelerden 106’sinin yatirimci bölge kuruluslarina, 26’sinin ise il kuruluslarina ait oldugunu ifade eden Vali Epcim, “Bu yatirimlardan 73 adedi Devlet Su Isleri (DSI) 22. Bölge Müdürlügü tarafindan yürütülmekte olup tarim sektörüne yönelik bu projelerin toplam bedeli 1 milyar 440 milyon 998 bin liradir. Karayollari 10. Bölge Müdürlügü tarafindan ulastirma alaninda 1 milyar 911 milyon lira tutarli 18 proje yürütülmektedir. Ayrica ilimizde Orman Bölge Müdürlügü tarafindan 6 proje, Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan 2 proje, Iller Bankasi A.S. Bölge Müdürlügü tarafindan 6 Proje ve Tarim ve Orman Bakanligi 13. Bölge Müdürlügü tarafindan da 1 proje yürütülmektedir.” diye konustu.

Toplantinin hayirlara vesile olmasini temenni eden Vali Epcim, katilimcilara tesekkürlerini yineledi.

Vali Epcim’in açilis konusmasi sonrasinda yatirimci bölge ve il kuruluslari tarafindan yürütülen projeler hakkinda sunum yapildi.

Toplanti kurumlar arasi koordinasyonu gerektiren konularin degerlendirilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA