Sirnak Valisi Pehlivan Açiklamasi '70 Is Makinesi Ve 200 Personel Ile 7/24 Karla Mücadele Devam Ediyor'

Sirnak’ta il merkez ve ilçelerinde yogunlasan karla mücadele çalismalarini inceleyen Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, 70 is makinesi ve 200’ün üzerinde personelle 7/24 esasli teyakkuzda, karla mücadele çalismalarinin devam ettigini söyledi.

Sirnak Valisi Pehlivan Açiklamasi '70 Is Makinesi Ve 200 Personel Ile 7/24 Karla Mücadele Devam Ediyor'
Sirnak’ta etkisini gösteren ve gece saatlerine kadar süren yogun kar yagisi ulasim ve hayati olumsuz etkilerken, karla mücadele çalismalari araliksiz devam ediyor.

Isletme Müdürlügünü ziyaret eden Vali Ali Hamza Pehlivan, incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldi.

Daha sonra karla mücadele ekiplerini ziyaret eden Pehlivan, çalismalari yerinde inceledi.

Alinan kis tedbirlerine iliskin açiklamada bulunan Pehlivan, il merkezi ve köyleri ile 6 ilçede yogun kar yagisinin oldugunu belirterek, Saglik, Jandarma, Emniyet, Afat ekipleri ile Afet Acil Durum Merkezi ve 112 Acil Çagri Merkezinin 7/24 esasli teyakkuzda, çalismalarin devam ettigini söyledi.



"Kis mevsimindeyiz. Kar yagiyor olmasi bir yandan hepimizi sevindiriyor. Çünkü kar, topragimiz için bereket demektir. Topragin bereketinin artmasi, su kaynaklarinin çogalmasi için önemli"diyen Pehlivan söyle konustu;

"Bununla birlikte olagan üstü durumlarda, ona uygun hareket etmek gerekiyor. Özellikle yarin da meteorolojik tahminlere göre devam edecegi ön görülen yogun kar yagisi karsisinda bütün Sirnakli hemsehrilerimizden tedbirli olmalarini istirham ediyorum. Yarin aksama kadar devam edecegi için zorunlu olmadikça bulunduklari yerleri muhafaza etsinler. Acil bir durum olmadikça evlerinden, bulunduklari yerden ayrilmasinlar. Her ne kadar güzergâhlar açik tutulmaya çalisiliyorsa da yine ayni sekilde araç konusunda da hassasiyet bekliyoruz. Acil durumlar olustugunda 112’ye çagri biraktiklari zaman ekiplerimiz neredeyse aninda oraya ulasma gayreti içerisinde oluyorlar."

Pehlivan, "Su anda ana arterlerimiz açik olmakla birlikte bir yandan da kar yagisi devam ediyor. Su ana kadar belli noktalarda kazalar ve olumsuzluklar oldu ama çok sükür herhangi bir can kaybimiz yok. Insallah da olmasin, olmayacak. Zaten bunun için bütün ekiplerimiz sahada. 7/24 esasli çalisan bütün arkadaslarimiza, personelimize tesekkürlerimi sunuyorum. Onlara kolayliklar, basarilar diliyorum. Allah bütün ekiplerimizin yar ve yardimcisi olsun. Bu yogun kar yagisinin yasandigi süreci vatandaslarimizin da gösterecegi anlayis ve hassasiyetle geçirecegimizi düsünüyorum. Bütün hemserilerimize, bütün vatandaslarimiza saglik ve afiyetler diliyorum.” dedi.

Kaynak: İHA