Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? Evde Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake tarifi birçok kişi tarafından sık sık aratılıyor. Evlerinde bu tatlıyı denemek isteyenler tarafından en sık aratılanlar arasında ise evde kolay Limonlu Cheesecake tarifi yer alıyor. Peki, evde kolay Limonlu Cheesecake tarifi nasıl yapılır? Limonlu Cheesecake nasıl yapılır? Limonlu Cheesecake kaç kalori? İşte merak edilenler...

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? Evde Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi
Limonlu Cheesecake birçok kişi tarafından en merak edilen lezzetler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak en sık aratılanlar arasında ise Limonlu Cheesecake nasıl yapılır ve Limonlu Cheesecake püf noktaları yer alıyor. Tatlı saatlerinin vazgeçilmezleri olan Limonlu Cheesecake ülkemizde popülerliğini gittikçe arttırıyor. Mükemmel tadıyla ve limonun ekşiliğyle damaklarda iz bırakan bu tarif evde çok daha güzel ve ekonomik bir şekilde hazırlanabilir. Bu sebeple birçok kişi Limonlu Cheesecake hakkında araştırmaları hızlandırdı. Limonlu Cheesecake nasıl yapılır ve evde kolay Limonlu Cheesecake tarifi için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Limonlu Cheesecake İçin Gereken Malzemeler


Limonlu Cheesecake çin gerekli malzemeler bu tarifi uygulamak isteyen birçok kişi tarafından merak ediliyor. Öncelikle bu ürünlerin kaliteli olmasına oldukça dikkat etmelisiniz aksi takdirde Limonlu Cheesecake için istediğiniz lezzet yakalanamayabilir. Limonlu Cheesecake için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanabilir;

Tabanı İçin:

1 paket burçak bisküvi
1 su bardağı fındık (opsiyonel)
50 gram tereyağı veya margarin

Kreması İçin:

300 gram labne peyniri (Ben Pınar marka kullandım)
1 buçuk su bardağı süzme yoğurt
3 adet yumurta (büyük ise 2 adet)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 silme yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
1 limonun kabuğu
Yarım limonun suyu

Limonlu sos için:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı limon suyu (1 limondan çıkıyor)
2 buçuk silme yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker (Kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Limon kabuğu rendesi (opsiyonel)
1 paket vanilya

Süslemek İçin:

Ben Antep fıstığı kullandım, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? Evde Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

Limonlu Cheesecake için gerekli olan ürünleri temin ettiyseniz Limonlu Cheesecake nasıl yapılır sorusuna cevap verebiliriz. Öncelikle bu tarif için burçak bisküviyi ve fındıkları rondodan geçirmeniz gerekir. Cezvede eritilen tereyağını bu karışıma ekleyerek kabın tabanına yerleştirin. Ardından elinizle bastırarak düz bir hale getirin. Kreması için oda sıcaklığındaki labne ve süzme yoğurdu alarak çırpın. Şekerini de ekledikten sonra düşük devirde çırpmaya devam edin. Yumurtaları da bu karışıma teker teker ilave ederek iyice karışmasını sağlayın. Karışım iyice homojenize olduktan sonra diğer yumurtaya geçerek bu işlemi devam ettirin. Limon kabuğunu ve limon suyunu da bu karışıma ekledikten sonra son olarak nişasta ve unu da ilave ederek karıştırın. Ardından bu karışımı hazırladığınız bisküvili tabana dökün. Bu aşamada kelepçeli kalıbı sıkı bir şekilde tutarak tabanını tezgaha vurun. Çırparken ortaya çıkan baloncukların patlaması için bu işlem oldukça önemlidir. Ardından kalıbınızın tamamını folyo ile sarın ve tepsinize yerleştirin. Fırın tepsisinin içine de tabanı geçmeyecek kadar sıcak suyla doldurun. Önceden ısıtılmış fırında 165 derecede yaklaşık 45-55 dakika pişirmeniz gerekir. Kenarları sabitken ve ortasının hala yumuşak olduğunu görünce fırından alın. Üzeri için vanilya dışında belirtilen sos malzemelerini küçük bir tencereye koyun ardından kaynayana kadar kısık ateşte karıştırın. Altını kapattıktan sonra içerisine vanilyayı da ekleyebilirsiniz. Buzdolabında 4 saat beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.


Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? Evde Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake Kaç Kalori?


Limonlu Cheesecake kalori değeri kilo kontrolü sağlamak isteyen birçok kişi tarafından merak ediliyor. İçinde bulunan şeker sebebiyle bu tatlıyı ölçülü bir şekilde tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Limonlu Cheesecake'in 1 dilimi yaklaşık 50 kaloriye denk gelmektedir. Bu sebeple tüketirken mutlaka porsiyon kontrolü sağlamalısınız.