Emniyet Müdürü Kurt, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt, mahalle muhtarlari ile toplanti düzenledi.

Emniyet Müdürü Kurt, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Erzincan Il Emniyet Müdürlügünce halka sunulan güvenlik hizmetlerinin etkinliginin artirilmasi, verilen hizmet memnuniyetinin yükseltilmesi ve güvenli yasama toplumun bütün kesimlerinin katilmasinin saglanmasi amaci AFAD Il Müdürlügü binasi toplanti salonunda Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt’un baskanliginda Erzincan Muhtarlar Dernegi Baskani Kurtulus Kiliç, Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarlari Dernek Baskani Murat Tapan ve mahalle muhtarlari ile ilk defa Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt tarafindan toplanti düzenlendi.

Toplantiya polis sorumluluk alaninda bulunan mahalle muhtarlari katildi.

Toplantida, basliklar halinde su konular görüsüldü:

“Il Emniyet Müdürümüz Kenan Kurt tarafindan göreve basladigi 6 ay içerisindeki faaliyetleri hakkinda bilgilendirme yapildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü çalismalari kapsaminda gerekli bilgilendirme yapilarak ‘En Iyi Narkotik Polisi Anne’ projesi ve ‘uyuma’ uygulamasi anlatilarak telefonlarina kurulmasi istenildi.

Erzincan’da asayis olaylarindaki durumu, asayis olaylari ve suç aydinlatma konusunda emniyet birimlerinin duyarlilikla çalismalarina devam ettikleri ve suçu olusmadan önlemek için çalismalarda muhtarlarin önemli katkilarinin oldugu ve devaminin saglanmasi.

Vatandaslara yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde muhtarlarin emniyet birimlerince birlikte hareket etmesinin önemi.

Ikametten hirsizlik konulari ve alinabilecek tedbirler, telefon dolandiriciligi.

Yabanci uyruklu kisilere ev kiraya verirken polise bilgi verilmesi.

Kis aylarinin gelmesiyle soba zehirlenmelerine karsi dikkatli olunmasi.

112 Acil Çagri Merkezi hattinin kullanimi.

Çevrelerinde süpheli gördükleri kisi ve araçlari 112 Acil Çagri Merkezini arayarak bilgi verilmesinin önemi, bu konunun vatandaslara aktarilmasi.”

Böyle bir toplantinin ilk defa Erzincan’da yapildigini belirten mahalle muhtarlari farkli periyotlar ile bu tür toplantilarin yapilmasinin faydali olacagini belirttiler.

Karsilikli fikir alis verisinin yapilmasi ve degerlendirmelerde bulunulmasinin faydali olacagini kaydeden muhtarlar, emniyet birimlerinin çalismalarindan memnun olduklarini dile getirerek bu tip bilgilendirme faaliyetlerinin devam etmesini istediler.

Il Emniyet Müdürü Kenan Kurt toplantiya katilan mahalle muhtarlarina tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA