Bilecik Pazar Günü Donacak

Meteoroloji Genel Müdürlügü 3. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada pazar günü Bilecik asiri soguklarin etkisi altina girecek ve hava sicakligi eksi 12 dereceye kadar düsecek.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Meteoroloji Genel Müdürlügü 3. Bölge Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, Bilecik hafta sonundan itibaren asiri soguklarin etkisi altina girecegi belirtilerek, "Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soguk ve yagisli havanin, bu hafta sonundan itibaren Cumartesi Bilecik ilimiz genelinde etkili olmasi bekleniyor. Önümüzdeki hafta basinda Pazartesi Karadeniz üzerinden gelecek daha soguk havanin etkisi ile de Bilecik ilimizin genelinde asiri soguk hava kosullarinin görülecegi tahmin ediliyor. 21 Ocak Cuma günü ögleden sonra baslamasi beklenen yagislarin Bilecik il genelinde karla karisik yagmur, yükseklerde kar yagisi seklinde olacagi tahmin ediliyor. 22 Ocak Cumartesi günü Bilecik il genelinde yagislarin aralikli ve yogun kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. 23 Ocak 2022 Pazar; Bilecik il genelinde yagislarin aralikli kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. 24 Ocak Pazartesi günü Bilecik genelinde yagis beklenmemekte olup, Karadeniz üzerinden gelecek asiri soguk hava nedeniyle il genelinde soguk havanin kuvvetlenerek devam edecegi tahmin ediliyor. Yapilan son degerlendirmelere göre asiri soguk ve aralikli kar yagisli havanin 27 Ocak Persembe gününe kadar etkili olmasi bekleniyor. Asiri soguk hava, yogun kar yagislari, çig tehlikesi ve zirai don için vatandaslarimizin ve yetkililerin, Meteoroloji Bölge Müdürlügümüzün yayinlayacagi güncel hava tahmin ve uyari raporlarini takip etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

Öte yandan Bilecik’te yarin en düsük hava sicakligi 1, cuma günü eksi 3, cumartesi günü eksi, pazar günü ise eksi 12 derece olacak.
Kaynak: İHA