15 Tatilde Nakil Yapılır Mı? !5 Tatilde Okullar Arası Nakil Olur Mu?

15 tatilin başlamasına birçok kişi konuyla ilgili detayları merak etti. Özellikle yarıyılda nakil yapıp yapamayacağını merak edenler konu hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. Peki, 15 tatilde nakil yapılır mı? 15 tatil okullar arası nakil olur mu? Yarıyıl tatilinde nakil yapılır mı? İşte merak edilenler...

15 Tatilde Nakil Yapılır Mı? !5 Tatilde Okullar Arası Nakil Olur Mu?
Yarıyıl tatilinin yaklaşmasının ardından birçok kişi yarıyıl hakkında araştırmalara başladı. Bu kapsamda en sık aratılanlardan biri de nakil konusu oldu. Okul değiştirmek isteyen öğrenciler tarafından yarıyıl tatilinde bu işlemi yapıp yapamayacaklarını merak ediyor. Konuyla ilgili olarak en sık aratılanlar arasında 15 tatilde nakil yapılır mı ve 15 tatilde okullar arası nakil olur mu sorusu yer almaktadır. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklama merak ediliyordu. 15 tatilde nakil yapılır mı sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

15 Tatilde Nakil Yapılır Mı?


15 tatile sayılı günler kala birçok öğrenci ve öğretmen yarıyıl tatili hazırlıklarına başladı. Öğrenciler arasında nakil yaptırmak ve başka okula geçmek isteyenler konuyla ilgili detayları oldukça merak etti. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise 15 tatilde nakil yapılır mı ve 15 tatilde okullar arası nakil olur mu soruları yer aldı. Merkezi sınav puanı ile alım yapan ortaokullarda nakil işlemi yapılabilir. Başvurulan okullarda boş kontenjan bulunması halinde ortaokullarda kolaylıkla nakil işlemi gerçekleştirilebilir. Yerel yerleştirmeye göre alım yapan kurumlarda ise başarı puanına göre nakil işlemleri yapılabilecek. Merkezî sınav puanıyla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları da nakil yaptırmak isteyen öğrenciler için yeni kararlar aldı. Hazırlık, 9 ve 10. Sınıflarda yer alan öğrenciler bu kurumlara geçiş yapabilecek.


15 Tatilde Nakil Yapılır Mı? !5 Tatilde Okullar Arası Nakil Olur Mu?

Senede Kaç Kez Nakil Yapılabilir?


Birçok öğrenci nakil hakkında detayları sık sık aratıyor. Konu kapsamında en merak edilen sorulardan biri de senede kaç kez nakil yapılabilir sorusu oldu. Nakil işlemi için her öğrenciye eğitim-öğretim dönemi içerisinde 3 hak verilir. Bu sebeple1 sene içinde 3 kez nakil işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


15 Tatilde Nakil Yapılır Mı? !5 Tatilde Okullar Arası Nakil Olur Mu?

Yarıyıl Tatili Ne Zaman?

15 tatille ilgili olarak birçok kişi tarafından merak edilen sorular arasında yarıyıl tatili ne zaman sorusu yer almaktadır. Yarıyıl tatilinin 21 Ocak Cuma gününden itibaren başlayacağı belirtildi. 21 Ocak günü karne alacak birçok öğrenci ise oldukça heyecanlı. Tatili iple çeken birçok öğrenci karnelerinin nasıl odluğunu da oldukça merak etti. Yarıyıl tatili için birçok plan ise şimdiden oluşturulmaya başlandı. Yarıyıl tatili ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ''Velilerimiz öğrencilerini, karneleri ne olursa olsun ödüllendirsinler. Çünkü bu 5 aylık süreç içerisinde yüze eğitime devam edebilmek hakikaten kolay bir süreç değil. Karnelerindeki notları ne olursa olsun bu süreçte tüm öğrenciler başarılı. Bunun için velilerimizden istirhamımız, çocuklar ile daha fazla vakit geçirmeleri ve çocukları başarılarından dolayı kutlamaları' ifadelerini kullandı. Milyonlarca öğrenci yarın karnelerine kavuşacağı için oldukça heyecanlı. 21 Ocak tarihinde başlayan tatilin 6 Şubat’a kadar devam edeceği de belirtilenler arasında yer alıyor.