Furkan'in Altinda Kaldigi Duvar Görüntülendi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde yikilan bina cephe kaplamasinin altinda kalarak yasamini yitiren 2 yasindaki Furkan Akmese, topraga verildi. Küçük Furkan’in ihmal sonucu öldügü ileri sürüldü.

Furkan'in Altinda Kaldigi Duvar Görüntülendi
Olay, dün Gümüslük Mahallesi’nde yasandi. Edinilen ilk bilgiye göre, 2 yasinda oldugu ögrenilen Furkan Akmese, evinin bahçesinde oyun oynadigi sirada evin kayrak taslardan olusan cephe kaplamasi yikildi. Taslar, bahçede arabasi ile oynayan 2 yasindaki Furkan’in üzerine düstü.

O esnada bahçede çocugunun oyun oynayisini izleyen anne Kiymet Akmese’nin gözü önünde yasanan olayda anne soka girdi. Taslarin bir kismi da binanin diger cephesindeki pergolenin üzerine yikildi. O esnada pergole altinda bulunan Akmese ailesinin 2 komsusu, pergole sayesinde taslarin altinda kalmaktan kuruldu. Anne ve komsulari tarafindan taslarin altindan çikarilan çocuk, ilçedeki özel bir hastaneye kaldirildi. Minik Furkan, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilmayarak yasamini yitirdi. Furkan’in ölümü ailesi ve yakinlarini üzüntüye bogdu. Minik Furkan, bugün Gümüslük Karakaya Mezarligi’nda dualarla topraga verildi.



Yikilan duvar, büyük ihmali ortaya çikardi

Olayin yasandigi yer ve yikilan duvar, görüntülendi. Binanin disina sonradan iddiaya göre eve iskan almak için yapildigi sanilan cephe kaplamasinin üstünkörü sekilde yapildigi görüldü.

Duvara herhangi bir islem uygulamadan yapistirilan kayrak tas cephe kaplamasinin, ayni sekilde yapilan yan binalarda da yikilmaya basladigi ögrenildi. Olayla ilgili sorusturma baslatildi.

Akmese ailesinin 15 yillik aile dostu, Tayfun Berk, yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Benim evim buraya 50 metre yakinlikta. Hemen kostum geldim. Olay yeri jandarma falan hepsi buradaydi. Fakat çocuk yoktu. Mehmet kardesimiz ve çocugumuzun annesi çocugumuzu alip hastaneye yetistirmeye çalismislar ama zaten çocuk burada vefat etmis. Yapilan yerleri görüyorsunuz. Müteahhit ihmali. Neden böyle yapilmis? Burasinin iskani alinamamis. Zannediyoruz ki projede binanin etrafi tas kapliydi herhalde. Iskan verilmeyince paldir küldür bu gördügünüz sekilde hiçbir tirtiklama yapilmadan, hiçbir sey alinmadan sivayla yapistirip geçmisler. Dolayisiyla bundan zaten 2 gün önce 3 bina alttaki binanin da taslari asagi inmis. Müteahhitti aramislar, müteahhit siz söktürün diye haber vermis. Site sakinleri de 3 gün içerisinde daha duvarlari sökemeden bu olay basimiza geliyor. 2 yasindaki yavrumuzu kaybediyoruz. Kendisi daha 3 gün önce dogum gününü kutlamistik.”

Ihmali olan kisilerin cezalandirilmasini isteyen Tayfun Berk, yapilarla ilgili denetimlerin de daha çok siklastirilmasi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA