15 Saatlik Intihar Girisimi Duyarsiz Vatandaslarin Eglencesi Oldu

Esenyurt’ta psikolojik sorunlari oldugu ögrenilen sahsin, 22 katli binanin 11’inci katindaki intihar girisimi çevredeki duyarsiz vatandaslarin eglencesine dönüstü. Uzun süren intihar girisimi sirasinda kimisi çekirdek yiyip ‘Atla’ diye tezahürat yapti, kimisi muhabirleri taklit etti, kimisi de sahsin gözüne lazer tuttu. Sahis 15 saat sonra polis tarafindan kurtarilarak emniyete götürüldü.

15 Saatlik Intihar Girisimi Duyarsiz Vatandaslarin Eglencesi Oldu
Olay, Esenyurt Kiraç’ta dün sabah 05.00 siralarinda saatlerinde basladi.

Psikolojik sorunlari oldugu ögrenilen bir sahis 22 katli binanin 11’nci katindaki balkona çikti. Olayi gören çevredeki vatandaslar polis saglik ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Sahis saatlerce müzakereci polisler tarafindan ikna edilmeye çalisildi.

Çekirdek yiyip atla diye tezahürat yaptilar

Saatler boyunca balkonun korkuluklarindan asagiya sarkan adami çevredeki vatandaslar ise film izler gibi izledi. Vatandaslar soguk havaya aldirmadan olayi cep telefonu ile görüntülemek için adeta birbirleriyle yaristi. Sahsin ikna çalismalarinin uzun sürmesi çevrede bulunan bazi vatandaslarin eglencesine dönüstü. Bazi gençler çekirdek alarak olayi film izler gibi izleyip ‘Atla’ diye tezahürat yapmasi dikkat çekti.

Balkondan sarkan sahsin gözüne lazer tuttular

Yasanan olayda bazi duyarsiz vatandaslarin yaptiklari, kendilerince oyun olan hareketler görenleri saskina çevirdi. Sahis ikna çalismalari sirasinda zaman zaman balkondan asagiya dogru sarkti, bu sirada çevrede bulunan bir vatandas, sahsin gözüne lazer tuttu. Sahsin lazerden etkilenmemesi faciayi önledi.

15 saat sonra balkondan sarkan sahsi polis kurtardi

Balkondaki sahsi ikna etmek için uzun süre ugrasan polis ekipleri, sahsi ikna etmeyi basaramadi. 15’inci saat içinde sahsin balkondan tekrar sarkmasi üzerine kahraman polis memuru, hizli bir sekilde hareket ederek sahsin bir anlik dalginligindan faydalanarak yakalayip balkona aldi. Sahsi sakinlestiren polis ekipleri, daha sonra binadan çikartarak polis merkezine götürdü.
Kaynak: İHA