Yurtdisina Satilan Airbas A-300 Yolcu Uçagi 12 Parçaya Bölünerek Tasindi

Istanbul Atatürk Havalimani’nda 23 yildir kullanilmayan Airbas A-300 tipi yolcu uçagi egitim cihazi olarak kullanilmak üzere yurt disina satildi. Satilan uçak, 12 parçaya bölünerek 9 Tir ile E-5 Karayolu üzerinden, Atatürk Havalimani’ndan Avcilar Ambarli Limani’na götürüldü.

Yurtdisina Satilan Airbas A-300 Yolcu Uçagi 12 Parçaya Bölünerek Tasindi
Havacilik alaninda uzun yillar faaliyet gösterdikten sonra kullanilmamaya baslanan ve 23 yildir Istanbul Atatürk Havalimani’nda atil durumda bekleyen Airbas A-300 tipi yolcu uçagi, uçus egitimi cihazi olarak kullanilmak üzere yurt disina satildi. Uçak, Atatürk Havalimani’nda 12 parçaya bölündü.

9 TIR’a yüklenen parçalar gece saatlerinde alinan önlemler esliginde yurt disina götürülecegi Avcilar Ambarli Limani’na tasindi. Burada gemiye yüklenecek olan uçak, bir Ortadogu ülkesine gönderilecek. Burada uçus egitimi cihazina dönüstürülecek olan uçagin tasinmasi sirasinda Tirlara güvenlik amaçli polis ekipleri de eslik etti.

Uçagin yurt disina satilmasi ve tasinmasi islemlerini yapan firma yetkilisi Emre Özkul,

“Airbus A300, 2001 yilina kadar bir Türk firmasinda uçuyor. O günden itibaren uçus ömrünü tamamlamis bir sekilde hurdaya ayrilmis bir sekilde Atatürk Havalimani’nda bekliyordu. Bu hurdaya ayrilmis uçagi biz egitim cihazi olarak savunma sanayii projesi olarak ileri dönüsüm yaparak endüstriye kazandiriyoruz. Bugün itibariyla 12 parçaya bölünmüs bir sekilde zor sartlarda gemiye yüklenmeye gidiyor. Ihraç oluyor, ileride bir Ortadogu ülkesinde havacilik egitimi verecek” dedi.

Kaynak: İHA