KKTC'den, Terör Örgütü PKK/PYD'ye Temsilcilik Açma Izni Veren Güney Kibris'a Tepki

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Disisleri Bakani Ertugruloglu, Güney Kibris Rum Yönetimi’nin terör örgütü PKK/PYD’ye sözde temsilcilik açma izni vermesine tepki göstererek, "Eli kanli katillerin dayanisma içinde olmasi bizi sasirtmadi" dedi.

KKTC'den, Terör Örgütü PKK/PYD'ye Temsilcilik Açma Izni Veren Güney Kibris'a Tepki
KKTC Disisleri Bakani Tahsin Ertugruloglu, Güney Kibris Rum Yönetimi’nin (GKRY) terör örgütü PKK/PYD’ye Güney Kibris’ta sözde temsilcilik açma izni vermesine tepki gösterdi. Bakan Ertugruloglu yaptigi yazili açiklamada, “Kibris’ta Türklere toplu katliam yaparak Ada’yi kana bulayan, terör destekçisi Güney Kibris Rum Yönetimi tahrikkar girisimlerini sürdürüyor. Güney Kibris Rum Yönetimi Içisleri Bakanliginin 12 Ocak’ta yapilan bir basvuru ile terör örgütü PKK’nin Suriye’de konuslu siyasi kolu olan PYD’ye Güney Kibris’ta temsilcilik açtigini Rum basin kaynaklarindan da duyuruldu. Avrupa Birligi (AB) üyesi Güney Kibris Rum Yönetimi’nin bu tahrikkar girisiminin bölgemizde ve Dogu Akdeniz’de barisa hizmet etmeyecegi asikardir” ifadelerini kullandi. Ertugruloglu, AB’nin bir üyesinin terör örgütüne koruyuculuk yapmasi karsisinda ne tavir alacagini görmek istedigini vurguladi.

Türkiye’ye karsi her türlü düsmanca faaliyetin içinde olan terör örgütüne Güney Kibris’ta temsilcilik açtiran ve teröristleri korumasi altina alan Güney Kibris Rum Yönetiminin atesle oynadigini belirten Ertugruloglu, “Sözde temsilciligin basina getirilen PKK’li terörist Çerkez Korkmaz, Güney Kibris’in terör örgütüne desteginden övgü ile bahsederek Rum yönetimin terör örgütü PKK’ya geçmiste de nasil destek verdigini yeniden gözler önünde sermistir. Sözde dernegin adina ‘Rum-PKK Dayanisma Dernegi’ deselerdi gerçegin ifadesi olurdu” dedi.



“Eli kanli katillerin dayanisma içinde olmasi bizi sasirtmadi”

Rumlarin ve PKK’nin eli kanli iki taraf oldugunu, masum insanlarin katili, kadin çocuk, yasli genç demeden Türk katili oldugunu vurgulayan Bakan Ertugruloglu, “Eli kanli katiller” diye niteledigi iki tarafin dayanisma içinde oldugunu desifre ettigini söyledi.

Ertugruloglu açiklamasinda, “Eli kanli katillerin dayanisma içinde olmasi bizi sasirtmadi” dedi.

Ertugruloglu açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“Sunu bilmeleri gerekir ki kurduklari düzende baslarina geleceklerin bilicinde olmalari gerekir. Türk milleti kimsenin düsmani degildir, ama kendisine düsmanlik edenlere de ders vermesini çok iyi bilir. Bu atilan adim, Rum-PKK terör dayanismasi bunun sahiplerine bunun akil hocalarina, destekçilerine bas agrisi olacaktir.

Bu cografyada Türkiye’mizin bölgesel güç olmanin da ötesinde global bir güç olma yolunda emin adimlarla ilerledigi bir dönemde bu ser odaklarinin böyle acizliklerini ortaya koyan adimlar atmasi hiç de sasirtici degil. Bunlardan ancak bu beklenir. Baslarina gelecekleri kendileri düsünsün.”
Kaynak: İHA