Jandarmadan Nefes Kesen Tatbikat

Mus Il Jandarma Komutanligi tarafindan düzenlenen ‘çigda arama kurtarma ve araçta rehine kurtarma’ tatbikati nefesleri kesti.

Jandarmadan Nefes Kesen Tatbikat
Il Jandarma Komutanligi bahçesinde düzenlenen tatbikatlarda Komando Tabur Komutanligi personelleri tarafindan ‘çigda arama kurtarma ve afet bölgesinde çadir kurma faaliyeti’, Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanliginca da ‘araçta rehine kurtarma’ operasyonu düzenlendi.

Senaryo geregi çigda kaybolan sahis, arama kurtarma köpegi tarafindan tespit edilerek bulundugu yerden komandolar tarafindan çikarildi. Ilk yardim müdahalesi yapilan sahsin tedavisi kurulan çadirda devam ettirildi.

Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanligi ekipleri de terör unsurlarinca bir otobüste alikonulan rehineleri kurtarmak için operasyon düzenledi.

Sis bombalarinin da kullanildigi tatbikatta, otobüse nefes kesen operasyon düzenleyen JÖH’ler, teröristleri etkisiz hale getirerek, rehineleri basarili bir sekilde tahliye etti.

Düzenlenen tatbikati izlemeye Mus Valisi Ilker Gündüzöz, Tunceli Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Nurettin Alkan, Il Jandarma Komutani Albay Ilhan Sen, Il Emniyet Müdürü Engin Kaloglu ve askeri erkan katildi.

Kaynak: İHA