Beyaz Gelinligini Giyen Girlevik Selalesi Ziyaretçilerine Görsel Sölen Sunuyor

Kar yagisi ile beyaza bürünerek adeta beyaz gelinligini giyen Erzincan’daki Girlevik Selalesi’nde seyrine doyumsuz manzaralar olustu.

Beyaz Gelinligini Giyen Girlevik Selalesi Ziyaretçilerine Görsel Sölen Sunuyor
Erzincan’da, dogal güzelligiyle öne çikan Girlevik Selalesi’nde, bölgede yasanan yogun kar yagisinin ardindan kartpostallik manzaralar olustu. Çevre ve Sehircilik Bakanligi Tabiat Varliklarini Koruma Genel Müdürlügünce tescillenen alanlar içerisinde yer alan Girlevik Selalesi, 21 Ekim 2020 tarihinde "Dogal Sit-Nitelikli Dogal Koruma Alani" olarak tescil edilmesinin ardindan ziyaretçilerini cezbediyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklikta yer alan Kalecik köyündeki 9 kaynak suyunun birlesmesiyle olusan Girlevik Selalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayri güzellik sunuyor.

Kar yagisi ile beyaza bürünerek adeta gelinligini giyen selalede, hava sicakliginin gece sifirin altinda 15 dereceye kadar düsmesi nedeniyle 6-7 metre uzunlugunda buz sarkitlari olustu.

Yazin serin havasi ve çevresindeki yemyesil bitki örtüsüyle, kisin da kar ve buzla bütünlesen essiz manzarasiyla ziyaretçilerin ilgisini çeken selale, seyrine doyum olmayan görüntüler olusturdu.

Selaleyi ziyaret eden vatandaslardan Kazim Yaman, "Buranin çok güzel bir dogasi var, selale çok güzel görünüyor. Karin yagmasiyla da harika bir manzara olustu. Herkesi bu güzelligi görmeyi tavsiye ederim, adeta görsel sölen sunan selaleye gelen ziyaretçiler yazin ayri güzel, kisin ayri güzel bu essiz manzarayi herkesin gelip görmesi gerekir" dedi.

Sibel Dinçer’de, “Erzincan’in bu güzelligi herkese nasip olmaz. Harikulade bir manzara.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA