Antalya'yi Konya'ya Baglayan Akseki-Seydisehir Karayolu Trafige Açildi

Antalya’yi Konya’ya baglayan ve asiri kar ve kipi sebebiyle dün aksam araç trafigine kapatilan Akseki-Seydisehir karayolu, trafige açildi.

Antalya'yi Konya'ya Baglayan Akseki-Seydisehir Karayolu Trafige Açildi
Antalya’nin Akseki ilçesi ile Konya’nin Seydisehir ilçesi arasindaki bin 825 rakimli Alacabel mevkisinde dün aksam saatlerinde etkili olan yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle Antalya-Konya yolu saat 19.00 siralarinda ulasima kapandi. Yogun tipi nedeniyle görüs mesafesi sifira düstü.

Akseki Bölge Trafik ekipleri yolda genis güvenlik önlemi alirken, sürücülerin geçisine izin vermedi. Karayollari ekiplerinin yogun çalismalarinin ardindan yol sabah saatlerinde tekrar trafige açildi.

Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki - Seydisehir karayolu bin 825 metre rakimli Alacabel’de kar ve tipi nedeni ile kapanan yolda yüzlerce araç Akseki kavsaginda beklerken, Akseki Bölge Trafik ekipleri Akseki kavsaginda araçlari trafige salmayarak dinlenme tesislerine yönlendirilmisti.

Akseki-Seydisehir karayolu bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde Karayollari ekiplerinin tuzlama ve yol kar kürüme çalismalari devam ediyor. Bölgede yer yer kar kalinligi 50 santim ile bin 825 metre rakimli Alacabel’de ise bir metreye ulasti.
Kaynak: İHA