Kazakistan'da OHAL Sona Eriyor

Kazakistan’da siddet olaylarinin ardindan ülke genelinde ilan edilen olaganüstü hal (OHAL) gece yarisindan itibaren sona eriyor.

Kazakistan'da OHAL Sona Eriyor
Kazakistan’da 2 Ocak’ta Zhanaozen ve Aktau kentlerinde akaryakit fiyatlarina zam yapilmasinin ardindan baslayan siddet olaylarina karsi ülke genelinde ilan edilen OHAL, kademeli olarak kaldiriliyor. OHAL, bugüne kadar 8 bölge ve Çimkent sehrinde kaldirilirken, Kazakistan Cumhurbaskani Sözcüsü Berik Uali’den yeni bir açiklama geldi. Uali sosyal medya üzerinden yaptigi paylasimda, 19 Ocak gece yarisindan itibaren baskent Nur Sultan, Almati sehri, Almati, Atirau, Cambil, Kizilorda ve Mangistau bölgelerinde de OHAL’in sona erecegini duyurdu. Ülkenin diger bölgelerinde ise OHAL’in planlanan tarihten daha önce kaldirildigini hatirlatan Uali, “Böylece tüm ülke normal hayata dönüyor. OHAL süresince uygulanan sokaga çikma yasagi ve diger kisitlamalar kaldiriliyor” ifadelerini kullandi

. Uali, halkin birligi ve beraberligi, güvenlik güçleri ve ordunun özverili çalismasi sayesinde ülkede düzen ve huzurun saglandigini kaydetti.

Kaynak: İHA