Eskisehirlilerin Kar Hasreti Sona Erdi

Eskisehirlilerin uzun süredir devam eden kar hasreti bu sabaha karsi baslayan yogun kar yagisiyla birlikte son buldu.

Eskisehirlilerin Kar Hasreti Sona Erdi
Eskisehir’de kisin ilk yogun kar yagisi kentte güzel görüntülerin olusmasina neden olurken, sabah kalktiklarinda her yeri bembayaz gören vatandas karin keyfini çikardi. Çocuklarin ise parkta oynarken ki mutluluklari görenleri sevindirdi. Kar yagmasinin çiftçi ve doga için de yararli oldugunu belirten Akin Can Arslan, “Kar çiftçi için, doga için kurakliga karsi olmasi gereken bir doga olayi. Fakat tabi ki eski kislar da maalesef Eskisehir’de yasanmiyor, kar çok geç yagdi. Karin yagmasi güzel bir sey, kis kisligini yapacak, yaz da yazligini yapacak o yüzden karin yagmasi beni memnun etti. Sadece kar yagdi yollar kapandi diye düsünmemek lazim dogaya faydasini düsünmek lazim, tarima faydasini düsünmek lazim, o yüzden karin gelmesi, yagmasi beni mutlu etti” dedi.



“Kazalara karsi tedbirli olmaliyiz”

Havalarin sertleserek buz, don yapmasina karsi kazalarin önlenmesi için tedbirli olmamiz gerektigini vurgulayan Ender Turan; ”Uzun zamandir yagan kar yagisi, Eskisehir’imize ve Türkiye’mize hayirli olur insallah. Çünkü yagan karla çok fazla susuzlugumuzu giderecek sekilde hem tarima hem göllerimize faydasi olacak. Fakat yagisin arkasindan hava sertleserek buz, don yapmasi araba ve yaya kazalarina karsi kendimizi tedbirli olmaya itiyor.” diye anlatti.

“Çocuklarin mutluluklarina sahit oluyoruz”

Çocuklarinin kar yagdiginda mutluluklarina sahit olup kendisinin de mutlu oldugunu söyleyen Süleyman Özçelik,” Biliyorsunuz zamanimizda su ile ilgili çok sikintilarimiz var. Kar yagmasi, her sey mevsiminde güzel. Tabi bu sene diyebilirim ki geçmis yillara göre gecikti de. Kar her anlamda güzel, olmasi gereken bir sey mevsim itibariyle. Çocuklar için de tabi eglenceli oluyor kar. Kar yagdigi zaman onlarin mutluluklarina gerçekten sahit oluyoruz. Biz de mutlu oluyoruz isin açikçasi” diye belirtti.

Kaynak: İHA