Türkiye'nin En Yasli Üniversite Ögrencisi Hukuk Fakültesinden Mezun Olarak Cübbe Giymeyi Bekliyor

Türkiye’nin en yasli üniversite ögrencisi ve en yasli aktif müzik ile ugrasan Mustafa Yavuz Yalçinkaya(82) Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden seçmeli derslerini de vererek mezun olmaya hak kazandi. Yalçinkaya’nin torunlariyla birlikte ayni sene okulu bitirdigi ögrenildi.

Türkiye'nin En Yasli Üniversite Ögrencisi Hukuk Fakültesinden Mezun Olarak Cübbe Giymeyi Bekliyor
Türkiye’nin en yasli üniversite ögrencisi ve en yasli aktif müzik ile ugrasan Mustafa Yavuz Yalçinkaya Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden seçmeli derslerini de vererek mezun olmaya hak kazandi. Yalçinkaya, 1959 yilinda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazaniyor. Hem okuluna devam eden hem de müzik hayatina devam eden Yalçinkaya 1960 yilinda askeri darbesi olduktan sonra lise mezunlarina yedek subay askerlik hakki taninmasinin ardindan üniversite ögrenimini birakip yedek subay ögretmen olarak askere gitti. Asker dönüsü, 1963’te, bir Profesörün daveti üzerine Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi Beseri Cografya Bölümü’ne kayit oldu. Yalçinkaya, 1966’da üniversitede tanistigi arkeolog Prof.Dr. Isin Yalçinkaya ile evlendi. Yalçinkaya daha sonra ise fakülteden mezun oluyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra önce Spor Bakanligi’nda ardindan Disisleri Bakanligi’nda farkli görevlerde çalisti. Su anda yasayan en eski üyesi oldugu Gençlerbirligi Spor Kulübü’nde, Ilhan Cavcav öncesi dönemden baslayarak farkli zamanlarda yöneticilik yapti.

Yalçinkaya 1997’de Ankara Cebeci semtinde oturdugu ‘Hukuk Apartmani’nin hemen karsisindaki Ankara Hukuk’a af dolasiyla yeniden kayit oldu. Yalçinkaya müzik kariyerine devam ederek okulunu birakarak Antalya’ya yerlesti. 2018 yilinda tekrar çikan aftan tekrar yararlanan Yalçinkaya okula yeniden basladi.

Yalçinkaya 11 Ocak 2022 günü, son seçmeli dersini de verip kredisini tamamlayarak ve mezuniyete hak kazanarak cübbe giymek istiyor. Ayrica Yalçinkaya torunlariyla birlikte ayni sene okulu bitirdigi ögrenildi.

“Ben hem otelde müzisyenlik yaptim hem de okuluma devam ettim”

1956 yilinda beri Gençlerbirligi kulübünün içerisindeyim bütün kademelerinde görev yaptigini belirten Yalçinkaya, “Frankfurt Türk evinde 3 yil boyunca görev yaptim. Bütün vatandaslarimizin memleketimizden kopmamalarini saglamak için kültürel ve sosyal aktiviteler yaptim. Daha sonra memuriyeti birakarak müzisyenlige basladim. Adana’da bir çok otellerde piyano çaldim. 1997 yilinda Hukuk Fakültesi dekani bana ‘af çikti gelsene dedi’ Bende ilk aftan yararlandim. Birinci sinifi bitirdim daha sonra Antalya’da islerim çikti oraya gitmek zorunda kaldim. Daha sonra Antalya’dan dönerek, Ankara’da otellerde çalismaya basladim. 2018 yilinda tekrardan ‘af çikti’ dediler, bende hemen kayit oldum. Ben hem otelde müzisyenlik yaptim hem de okuluma devam ettim. Evim Ankara Hukuk Fakültesi’nin karsisinda ‘ Hukuk Apartmanidir.’ Her sabah saat 08.30’da gittim derslere ve notlarimi aldim. Allah nasip etti ve ben de okulu bitirdim” diye konustu.



“Kantinde konserler verdim”

Çocuklara rol model oldugunu ifade eden Yalçinkaya, “Ögrenciler bana yavuz amca derdi. Ben çocuklara rol model oldum yani, ögrenciler, ‘sizi gördüm daha çok çalisacagim’ derlerdi. Kantinde ben korolar kurdum. Kantinde konserler verdim” ifadelerine yer verdi.

“Annem bana ‘ su fakülteyi bitirsen Kizilay’da takla atacagim’ demisti”

Annesinin ruhunu sad etmek için okula azimle gittigini aktaran Yalçinkaya, “Annem bana ‘su fakülteyi bitirsen Kizilay’da takla atacagim’ demisti. Okulu bitirmekte içimde bir ukdeydi. Annemin de ruhunu sad etmek için azimle okuluma gidiyordum. Benim için sevgi ve azimdi. Derslerde hocalarimi dinlerdim” dedi.

Yalçinkaya, esinin ve çocuklarinin çok destegi oldugunu belirtti.

Uzlastirmaci olarak devam etmek istedigini aktaran Yalçinkaya su ifadeleri kullandi:

“Yasim icabi müzisyen olarak devam edecegim. Haziran ayinda müzik isimi yapacagim. Antalya Barosunda uzlastirici egitimini alarak, uzlastirici olmak istiyorum. Hayatim hep heyecanli, durmak yok hep ileri diyerek çalisiyorum. Son senelerde müzigi daha çok seviyorum. Halen yeni projelerim olacak.”
Kaynak: İHA