Masterchef Ravioli Nasıl Yapılır? Evde Kolay Ravioli Tarifi

Ravoli tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu sebeple sık sık aratılanlar arasında Ravioli nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Peki, Ravioli nasıl yapılır? Evde kolay Ravioli tarifi nasıl yapılır? Ravioli kaç kalori? İşte ayrıntılar...

Masterchef Ravioli Nasıl Yapılır? Evde Kolay Ravioli Tarifi
Masterchef ekranlarında dün gece yayınlan final bölümünde Ravioli yapılmasının ardından birçok vatandaş İtalyan mutfağında yer alan Ravioli hakkında detayları merak ediyor. Vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan Ravioli ülkemizde de sık sık tüketilmektedir. Popülerliğinin giderek artmasının yanında Masterchef finalinde de istenen tarifler arasında bulunmasıyla birçok kişi Ravioli tarifi hakkında araştırmalara başladı. Bu kapsamda en merak edilenler arasında Masterchef Ravioli nasıl yapılır ve kolay Ravioli tarifi yer alıyor. Lezzetli bir Ravioli ortaya çıkarmak için haberimizin dveamını takip edebilirsiniz.


Masterchef Ravioli Nasıl Yapılır? Evde Kolay Ravioli Tarifi

Ravioli İçin Gerekli Malzemeler


Masterchef ekranlarında Ravoli'nin görülmesinin ardından birçok kişi konu hakkındaki detayları merak etti. Özellikle evlerinde bu lezzeti denemek isteyen izleyiciler Ravoli tarifi için arama motorlarına yöneldi. İtalyan mutfağında yer alan ve tüm dünyada yaygın bir şekilde tercih edilen bu lezzet ülkemizde de popülerliğini gittikçe arttırmaktadır. Birçok kafede yapılmasına rağmen evde çok daha kolay ve ekonomik bir şekilde bu tarifi ortaya çıkarabilirsiniz. İşte Ravioli için gerekli malzemeler;

• 200 gram un
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı;

• Ispanak
• İstenilen peynir çeşitleri
• Arzuya göre iç malzemeyi istediğiniz şekilde kıyma patates vb. hazırlayabilirsiniz

Sos;

• 1 kaşık tereyağı
• 2 adet rendelenmiş domates
• 1 kaç dal fesleğen veya reyhan
• Tuz


Masterchef Ravioli Nasıl Yapılır? Evde Kolay Ravioli Tarifi

Ravioli Tarifi Nasıl Yapılır?


Ravioli için gerekli ürünleri temin ettiysek Ravioli nasıl yapılır sorusunun cevabına geçebiliriz. Bu tarifi evde yapmak için ilk olarak unu bir kaba alın. Ardından üzerine yumurtaları kırarak tuzunu da ilave ediyoruz. Hamurun sert olmasına dikkat etmelisiniz. Yumurtaların büyük olması su kullanılmadığı için önemli detaylardandır. Pürüzsüz bir kıvam ortaya çıkana kadar hamuru yoğurun. Ardından hamurunuzu dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra 2 eşit parçaya ayırın. Bu aşamada hamuru mantı gibi açmalısınız. Kalınlığına dikkat etmeniz lezzetini oldukça etkileyecektir. Bu sebeple çok kalın olmamasına dikkat etmelisiniz. Hamurun yapış yapış olduğunu düşünerek un kullanmanız yanlış bir tercih olacaktır. Ardından ilk açılan hamurun üzerine iç harcı koyun. Üzerine de diğer hamuru kapatın. Bu adımda ister kare bir şekilde ister yuvarlak biçimde kesebilirsiniz. Tencerede kaynattığınız suya tuz ve yağ ekleyin. Ardından hamurları tencereye atarak 10 dakika pişirin. Sosu için ilk olarak tavada eriyen tereyağının içine rendelediğiniz domatesleri ve fesleğeni ekleyin. Bir miktar tuz attıktan sonra pişmesini bekleyin. Ravioli'lerinizi servis edip üzerine de bu sosu dökerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Ravioli Kaç Kalori?


Ravioli kalori değeri kilo kontrolü sağlamak isteyenler ve diyette olanlar tarafından oldukça aratılıyor. Bu sebeple sık sık konu hakkında detaylar merak ediliyor. Ravioli tarifinin 1 porsiyonunda yaklaşık 450 kalori bulunur. Bu sebeple aşırı ve sık sık tüketmemeye özen göstermelisiniz. Ravioli'yi diyetlerinizde nadiren tercih etmeniz tavsiye edilir.