Kars'ta Gelisi Güzel Tehlike Araz Eden Hayvanlar Gezdirilemeyecek

Kars’ta tehlike arz eden hayvanlar cadde ve sokaklarda gelisi güzel gezdirilemeyecek.

Kars Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince halkin yogun oldugu yerler, çocuk bahçeleri ve oyun alanlarinda kayit belgesiz, agizliksiz ve tasmasiz hayvan gezdirenlere 14 bin 982 lira para cezasi kesilecek. Ayrica tekrari halinde hem para cezasi kesilecek, hem de hayvanlara el konulacak.

Konuyla ilgili olarak Kars Il Emniyet Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamada, “5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanununun geçici 3. Maddesi ve Tarim ve Orman Bakanliginca yayinlanan 07.12.2021 tarihli 2021/48 sayili Genelge dogrultusunda tehlike arz eden hayvanlarla ilgili olarak;

American Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully irki köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlenmistir. Bu hayvanlari elinde bulunduranlar 14.01.2022 tarihine kadar hayvanlari kisirlastirdiklarina dair belgeyle birlikte Tarim ve Orman Il veya Ilçe Müdürlüklerine basvurarak PETVET veri tabanina kayit ettirmeleri gerekmektedir” denildi.

Açiklamada, “Gerekli kayit islemleri yapilmamasi durumunda 5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanununu geçici 3. Maddesi geregince 2022 yili için 14.982 TL idari para cezasi uygulanir, bu hayvanlara el konulur ve hayvanlar belediyeler tarafindan hayvan bakim evlerine götürülür hükmü uygulanacaktir. Kisirlastirilan ve kayit altina alinan hayvanlar kayit belgesiz, agizliksiz ve tasmasiz olarak dolastirilamaz, halkin yogun olarak bulundugu yerler ile çocuk oyun alanlarina sokulamaz. Bu yasaklara uymayan hayvan sahiplerine 2022 yili için 14.982 TL idari para cezasi uygulanir ve tekrari halinde 14.982 TL idari para cezasi uygulanir ve hayvanlara el konulur.Belirtilen kurallara uyulmamasi durumunda vatandaslarimiz 112 Acil Çagri Merkezi ve karsemniyet@egm.gov.tr e-posta adresi üzerinden ihbarda bulunabilir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA