EYT Çıktı Mı? EYT Son Durum Ne Oldu?

EYT hakkında birçok detay merak ediliyor. Konuyla yakından ilgilenenler sık sık EYT son durum ne sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT çıktı mı? EYT nedir? İşte detaylar...

EYT Çıktı Mı? EYT Son Durum Ne Oldu?
2022 yılına girilmesiyle emeklilikte yaşa takılanlar hakkında birçok konu araştırılmaya devam ediyor. Birçok kişi konuyla ilgili olarak EYT çıktı mı ve EYT ne zaman çıkacak sorularına cevap armaya başladı. Emeklilikte yaşa takılanlar için herhangi bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı oldukça merak edildi. Bu sebeple birçok kişi bu durumla ilgili yeni bir gelişme yaşanıp yaşanmadığını merak ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için çıkarılacak kanun için açıklamanın da gelmesiyle konu hakkındaki araştırmalar hızlandı. EYT çıktı mı ve EYT ne zaman çıkacak sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.

EYT Çıktı Mı? EYT Son Durum Ne Oldu?

2022 EYT Ne Zaman Çıkacak?


EYT birçok kişi tarafından merak ediliyor. Yeni yıla girilmesinin ardından birçok kişi 2022 EYT ne zaman çıkacak ve 2022 EYT çıktı mı sorularına cevap aramaya başladı. EYT hakkında sık sık aratılan durum hakkında birçok kişi bakanlık tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili olarak 'Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'cüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun. Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var. Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar. Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel... Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım.' ifadelerini kullandı. Bu sebeple 2022 yılında EYT hakkında yeni gelişmelerin yaşanacağının haberi verilmiş oldu. Birçok kişi konuyla ilgili gelişmeleri sık sık aratıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için güncel olayları sitemizden takip edebilirsiniz.


EYT Çıktı Mı? EYT Son Durum Ne Oldu?

EYT Nedir?


Sık sık gündeme gelmesi sebebiyle birçok kişi EYT nedir sorusuna cevap aramaya başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak adlandırılan bu durum 1999 yılında emeklilik yaşının yükselmesi sebebiyle oluştu. Bu sebeple konu sık sık gündeme geldiğinde birçok kişi detayları merak ediyor. 8 Eylül 1999 yılına kadar emeklilik şartı farklı bir şekildeydi. Kadınlar için sigortalılık için gereken süre 20 yılken erkekler için 25 yıl olarak belirlenmişti. Toplam 5000 prim gününün doldurulması da gereken şartlar arasında yer alıyordu. 8 Eylül tarihine kadar durum bu şekilde işlerken 4447 sayılı kanunla birlikte durum değişti. Bu sebeple emeklilikte yaşa takılanlar durumu ortaya çıktı. 8 Eylül 1999 tarihinde bu kanunla birlikte emekli olmak için gereken şartlar arasında yaş kriteri de yer almaya başladı. Bu sebeple diğer şartları sağlayan fakat yaş konusunda bu duruma uymayan vatandaşlar için bazı iyileştirmeler planlanıyor.