Batman'da 'Rumi Yilbasi' Kutlamalari Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Batman’da, Rumi Yilbasi kutlamalari renkli görüntülere sahne oldu. Kiliktan kiliga giren gençler, sokaklarda renk cümbüsü olusturarak girdikleri ev ve is yerlerinden bahsis topladi.

Batman'da 'Rumi Yilbasi' Kutlamalari Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Batman’da Rumi Yilbasi nedeniyle çesitli etkinlikler düzenlendi.

Sason ilçesinde yilbasi nedeniyle ellerindeki erbanelerle is yerleri ve evlere giren grup, hem vatandaslari costurdu hem de bahsis topladi.

Girdikleri kahvehanede gençlere bahsis veren vatandaslardan Taner Çelik, “Bizim ilçede geleneksel olarak her yil kutlanan bir etkinliktir. Yilbasindan 13 gün sonra kutladigimiz bir yilbasi etkinligidir. Vatandaslarimiz balkonlardan, camlardan ceviz ve seker gibi bahsisler atiyor. Yöremize disaridan gelen memurlara bu yöremizi tanitmis oluyoruz. Gençlerimizin bilgisayar basinda zaman geçirmek yerine bu tür etkinliklere yönelmeleri bizleri çok sevindiriyor. Gençlerimizi sokaklarda ve kötü maddelerden uzaklastiran güzel etkinlikler bunlar. Gençlerimize çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Yöresel kadin kiyafeti giyerek kutlamalara renk katan gençlerden Muharrem Adlik, “Bu yaptigimiz etkinlik buralarin kültürüne ait bir gelenektir. Seresale diyoruz. Rumi yilbasi kutlamalaridir. Bu etkinliklerle bizden sonraki gençlerimizin de bilgisayar basinda veya telefonlarda geçirecegi zaman yerine böyle etkinliklere yöneltme amacindayiz. 13 Ocak’ta kutluyoruz” seklinde konustu.

Geleneksel Rumi Yilbasi kutlamalarinda kalabalik bir grup esliginde sarki söyleyerek ilçe merkezini sokak sokak gezen gençlere vatandaslar da yogun ilgi gösterildi.
Kaynak: İHA