Acili Baba Ölü Bulunan 3 Yasindaki Kizinin Cenazesini Ve Oglunu Istiyor

Burdur’da süpheli ölümü sonrasinda annesi ve dayisi tutuklanan 3 yasindaki Aysenur’un biyolojik babasi oldugunu iddia eden Erdi Karakiraz, anneannenin sehri terk edip cenazeyi almak istemedigini söyleyerek, kizinin cenazesinin kendisine teslim edilmesini istedi.

Acili Baba Ölü Bulunan 3 Yasindaki Kizinin Cenazesini Ve Oglunu Istiyor
Burdur’da 3 yasindaki Aysenur Kazik, iddiaya göre annesi tarafindan ölü bulundu. Minik Aysenur’un süpheli ölümünün ardindan anne Kader K. ve dayi Hizir Tunç Ç. gözaltina alindi. Emniyetteki ifadesinde dayi Hizir Tunç Ç., Aysenur’un gece ses yaptigini ve bu nedenle tekme attigini itiraf etti. Yapilan otopsi sonucu Aysenur’un darp sonucu yasamini yitirdigi tespit edildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen anne ve dayi, çikartildiklari sulh ceza hakimligince tutuklandi.

Aysenur’un biyolojik babasi oldugunu ileri süren Erdi Karakiraz, kizinin cenazesinin kendisine teslim edilmesini istedi. Karakiraz, “Benim çocugumu burada öldürmüsler. Benim çocugum dogdu, dogdugundan beri bana bir kere yüzünü göstermediler. En son beni arayarak çocugumun öldügünü söyleyip çagirdilar. 4 yasinda benim oglum var. Oglumu da yurda göndermisler. Bana vermeyeceklerini söylüyorlar. Çocugumun cenazesini bana teslim etmiyorlar, anneannesine veriyorlar. Çocugumun annesi ve dayisi su anda cezaevlerindeler” dedi.

Anneannenin "Cenaze ile ilgilenmeyecegim" dedigini iddia eden Karakiraz, “Anneanne su anda ortada yok, kayip. ‘Ben cenazenizle ilgilenmem’ diyor. Savci hanima çiktim. Çocuk benim üzerime olmadigi için cenazeyi bana veremeyeceklerini söylüyorlar. Eski kayinvalidem ve esi geleceklerini söyleyip, bizi burada saatlerce bekletiyorlar. Kayinvalidem sehri terk etti. Aradik, küfür ve hakaret edip telefonu kapatti. ’Sizin cenazenizden bana ne’ diyor. 4 yasinda oglum yurda verildi.

Onun bana verilmesini istiyorum. Kizimin da cenazesinin verilmesini istiyorum. Kendi memleketime gömecegim. Kizimin basina gelenler oglumun da basina gelirse hiç kimseyi affetmeyecegim” ifadelerini kullandi.

“Ben oglum için yasiyorum”

Aysenur’un cenazesini ve 4 yasindaki oglu T.K’yi almak istedigini belirten Karakiraz, “Benden kaçirmak için, göstermemek için kendi nüfuslarina almislar. O sirada ben de askerdeydim. Benim üstüme de alabilirdiler ama almadilar. DNA bilgisini verdim, kan örnegi verdim. Gerekeni yaptik, benim devletimizden tek istedigim kizimin cenazesini bana teslim etsinler. Kendi memleketime gömmek istiyorum. Oglumu da bana versinler. Oglumun da basina böyle bir is gelmesin. Bundan sonra oglum basimda olsun. Ben oglum için yasiyorum” diye konustu.

Öte yandan Burdur Cumhuriyet Bassavciligi konuya iliskin yazili açiklamada bulunarak, “12.01.2022 tarihinde Burdur ilinde meydana gelen ve 2019 dogumlu Aysenur Kazik isimli kiz çocugunun ölümü ile sonuçlanan olaya dair Cumhuriyet Bassavciligimizca baslatilan sorusturma kapsaminda ölen çocugun annesi K.K. ve dayisi oldugu iddia edilen H.T.Ç., kasten adam öldürme suçundan tutuklanmis olup, olaya iliskin sorusturma titizlikle yürütülmektedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA