Türkiye'nin Parlayan Yildizi Düzce, Dedeman Ile Sehrin Ilk Ve Tek Markali Oteline Kavusuyor

Turizm sektörünün köklü markasi Dedeman Hotels & Resorts International ile Düzce’nin önde gelen sirketlerinden Algün Insaat’in is birligiyle gerçeklestirilecek Park Dedeman Düzce için imzalar atildi. Sehrin ilk ve tek markali oteli olacak Park Dedeman Düzce, 300 milyon TL yatirim ile hayata geçecek. Otel, hem is ve gezi amaçli seyahat edenlerin hem de bölgenin ihtiyaçlarini karsilayacak.

Türkiye'nin Parlayan Yildizi Düzce, Dedeman Ile Sehrin Ilk Ve Tek Markali Oteline Kavusuyor
Türk turizminin ilk uluslararasi otel zinciri Dedeman Hotels & Resorts International, gerçeklestirdigi yatirimlariyla sektörün gelisiminde rol üstlenmeye devam ediyor. Düzce’nin gelisimine, modern bir kent olmasina büyük katkilar sunan, bu güne kadar Düzce’de yaptigi projeler ile 5000’den fazla aileyi ev sahibi yapan Algün ve Dedeman is birligi ile hayata geçecek Park Dedeman Düzce, ilin ilk ve tek 5 yildizli marka oteli olacak.

Imza töreni, Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Baskani Banu Dedeman ve Algün Insaat Yönetim Kurulu Baskani Cihat Algün ev sahipliginde Dedeman Istanbul’da gerçeklestirildi.

Törene, Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Sahin de katildi.



Dedeman markasinin büyüme hamlesi devam ediyor

Törende ilk olarak Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Baskani Banu Dedeman söz aldi. “Dedeman markasi olarak, kuruldugumuz günden bugüne kadar, tam 55 yildir, gerçeklestirdigimiz yatirimlar ve islettigimiz oteller ile ülkemiz için ekonomik deger ve istihdam olusturmayi hedefledik” diyen Banu Dedeman, “Türkiye’de sakli kalmis turizm degerlerini açiga çikarma, bu degerleri ülke ekonomisine kazandirma ve tanitma misyonumuzu Park Dedeman Düzce ile bir kez daha gerçeklestirecek olmanin heyecanini ve memnuniyetini yasiyoruz. Türkiye’nin ilk uluslararasi otel zinciri olarak hali hazirda 18 otelimiz, 2800 oda, 5700 yatak kapasitesi ve 1000’i askin çalisanimizla, bulundugumuz her bölgede turizmin gelismesine destek olduk. Sahip oldugumuz tecrübe ve bilgi birikimi, yetismis ve basarili kadromuz, sürdürülebilir stratejimiz ile tüm dünyayi etkileyen pandemi döneminde de uzun vadeli hedeflerimizde bir degisiklik yapmadan büyümeye devam etmenin gurur ve mutlulugu içerisindeyiz” diyerek sözlerine devam etti.

Düzce’nin ilk markali oteli 2024’te kapilarini açacak

Hem is ve gezi amaçli seyahat edenlerin hem de bölgenin ihtiyaçlarini karsilayacak olan Park Dedeman Düzce’nin ilin ilk ve tek markali oteli olacagini vurgulayan Dedeman, yeni otelle ilgili su bilgileri paylasti; “Düzce merkezde yer alan, içinde ofisler, rezidans ve alisveris merkezi bulunan komplekste yer alacak olan Park Dedeman Düzce; konaklamanin yaninda, toplanti salonlari, SPA ve spor merkezi ile sehirde büyük bir farklilik olusturacak. Misafirlerini 2024 yilinda agirlamaya baslayacak olan Park Dedeman Düzce’nin sehrin tarihini, cografi konumunu ve özellikle mutfak kültüründen gelen degerlerini tanitmasini, kültür ve gastronomi turizmi açisindan önemini ortaya çikarmasini hedefliyoruz.”

Algün’den 300 milyon TL’lik yatirim

Banu Dedeman’in ardindan söz alan Algün Insaat Yönetim Kurulu Baskani Cihat Algün, ülkemizin en genç ili Düzce için bir ilki gerçeklestirdiklerini vurgulayarak, “Sanayi ve ticaret alaninda her gün daha da gelisen Düzce’miz; sahip oldugu turizm potansiyeli ile de parlamaya hazir bir yildiz konumdadir. Bu degerleri tanitmak ve ekonomiye kazandirmak amaciyla, Düzce’mizin merkezinde 35 bin metrekare alan üzerinde kurdugumuz, bölgemizin en büyük otelini; AVM, rezidans ve ofislerinden olusan karma yasam projemiz Algün Center’da 300 milyon TL’lik bir yatirimla hayata geçirecegiz. Toplam 8 süit, 130 oda, kongre, toplanti ve balo salonlari ile spor merkezi, kapali yüzme havuzu, spa ve fitness bölümünden olusan ilimizin ilk ve tek bes yildizli marka otelini yapmaya karar verdik. Dogasiyla, tarihiyle yüzyillar boyunca birçok medeniyete ev sahipligi yapan Düzce’nin bu yatirimla turizmde hak ettigi yeri alarak, ülkemizde ilk tercih edilen destinasyonlarindan biri olacagina inaniyorum. Sanayi ve ticaret alaninda her gün daha da gelisen Düzce’miz; sahip oldugu turizm potansiyeli ile de parlamaya hazir bir yildizdir” dedi.



Iki metropol sehrinin kavsak noktasi

Istanbul ve Ankara’nin kavsak noktasinda bulunan Düzce’nin tarihi ve dogal güzellikleriyle son derece dikkat çekici bir durak oldugunu ifade eden Algün, “Mavi ile yesilin birlestigi Düzce’miz; Karadeniz’e açilan kilometrelerce sahili, zümrüt ormanlari, yaylalari, gölleri ve magaralariyla birçok dogal güzellige ev sahipligi yaparken, tarihi zenginlikleri ile de Karadeniz’in Efes’i konumundadir. Bati Karadeniz’in ilk ve tek antik kenti olan Düzce, son dönemde yapilan kazi çalismalariyla da arkeolojik kent sifatini kazanmis ve bu durum tescillenmistir” dedi.

Çeyrek asirlik geçmise sahip Algün’ün gerçeklestirdigi projelerle Düzce’nin gelisimine ve modern bir kent olmasina katkida bulunduklarini ifade eden Cihat Algün, Düzce’ye inanan, Düzce sevdalisi bir is insani olarak sehre, Dedeman markasini kazandirmaktan gurur duydugunu da sözlerine ekledi.

“Turizm bacasiz sanayi”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Tuncay Sahin, “Düzce’de ilk 5 yildizli otelin imza protokolü için burada olmaktan çok mutluyum. 15 yil önce söylesek kimse buna inanmazdi. Bunu ilimize kazandiran Dedeman ve Algün’e tesekkür ediyorum. Yatirim kolay bir sey degildir. Çok kapsamli fizibilite çalismalari gerekir. Bu yatirimda benzeri bir çalismadir. Düzce için çok iyi bir referans olacaktir. Düzce’nin isigini parlatacaktir. Dedeman otellerinin bunu görmedi ve ilk olmasindan dolayi tesekkür ediyorum. Düzce muazzam bir turizm potansiyeline sahip sehirlerden birisidir. Turizm gibi bacasiz sanayilerine yönelmemiz gerekiyor. Çevre kirliligi olusturmayan katma deger katan fabrikalari tercih ederek ilimize yatirim yapmalarini sagliyoruz. Düzce turizm konusunda istenilen yerde degiliz evet ama kesfedilmemis olmak firsat çikaracaktir. Düzce turizmde kisa zamanda marka olacaktir. 4 yildizli bir otelden sonra 5 yildizli bir otelin kazandirilmasini çok degerli buluyorum. Bu otellerin arttirilmasi gerektigini düsünüyorum” dedi.



"Düzce’nin gelismesi için var gücümüzle çalisiyoruz”

65. Dönem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakani Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, “Düzce’nin böyle bir hayaline katki saglayan Dedeman ve Algün’ü kutluyorum. Dogu bati ekseninde ikiye ayrilan bir sehir yani butik bir sehir. Düzce’nin gelistirilmesi için var gücümüz ile çalisiyoruz. Konuralp’te tarihi kazilarimiza devam ediyoruz. Karadeniz bölgesinin tek antik kenti Düzce’de kazilarimizin yüzde 70’i tamamlandi. Kalan kisminda 12 aylik program dahilinde çalismalari tamamlayip restore edecegiz. Düzce’nin gelisiminde dikkat çeken çalismalarin her zaman yanindayiz. Bugün burada ki yatirim bizim bir hayalimizin gerçeklesmesindeki en büyük çalisma. Turizm ile ilgili yatirimlar Sapanca’da ve Bolu’da yatirimlar bitiyor. Arada hiç bir sey yok. Bu otel Düzce’nin kalkinmasinda, siçrama yapmasinda önemli bir siçrama yapacaktir. Bu yatirimi yapanlara tesekkürlerimi iletiyorum. Sehrimize hayirli ugurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan 2024 yilinda misafirlerini agirlayacak olan otel için ilk imzalar atildi. Törende ayrica misafirlere Düzce Beltur Mutfak Sanatlari Merkezi’nin hazirladigi yöresel lezzetler de sunuldu.
Kaynak: İHA