Minik Aysenur'un Süpheli Ölümünde Darp Iddiasi

BURDUR – Burdur’da 3 yasindaki Aysenur’un annesi tarafindan yataginda ölü bulunmasinin ardindan anne ve dayi gözaltina alindi. Dayi, emniyetteki ifadesinde Aysenur’a tekme attigini söylerken, babaanne ise torunlarinin sürekli olarak siddet gördügünü ileri sürdü.

Minik Aysenur'un Süpheli Ölümünde Darp Iddiasi
Olay, Cemil Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiler göre, sabah Aysenur K.’nin yanina giderek uyandirmak isteyen anne Kader K., herhangi bir tepki alamadi. Tüm ugraslarina ragmen çocugundan karsilik alamayan anne Kader K., 112 Acil Çagri Merkezine ihbarda bulundu. Ihbar üzerine bölgeye sevk edilen saglik ekipleri Aysenur’un yasamini yitirdigini belirledi. Aysenur K.’nin cansiz bedeni otopsi yapilmak üzere Burdur Devlet Hastanesine kaldirildi. 3 yasindaki Aysenur’un süpheli ölümünün ardindan Cumhuriyet Savcisinin talimati üzerine anne Kader K., ve dayi Hizir Tunç Ç. gözaltina alindi. Anneanne Yüksel K. ise tanik olarak ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürüldü.

Dayisi gece susmasi için tekme attigini itiraf etti

Dayi Hizir Tunç Ç, emniyetteki ifadesinde, Aysenur’un gece ses çikartarak gürültü olusturdugunu, bu nedenle susmasi için tekme attigini ancak teknenin çocugun neresine geldigini bilmedigini söyledigi ögrenildi. Anne Kader K., ise bu durumu görmedigini belirtti.

Emniyetteki islemlerinin ardindan süpheliler Kader K., ve Hizir Tunç Ç., adliyeye sevk edildi.

Babaanneden korkutucu iddialar

Acili haberi alir almaz Konya’dan gelen minik Aysenur’un babaannesi Kader T., torunun darp edildigini iddia etti. Kader T., Aysenur’un babasi olan oglu Erdi’nin Kader K., ile bir süre dini nikahli evli kaldigini ve ayrildiklarini söyledi.

Babaanne, torunlarinin sürekli olarak siddet gördügünü iddia ederek, “Kader’in annesi ve kocasi bizi telefonla arayarak tehdit ettiler. ‘Erdi’yi öldürecegiz. Çocuklarini öldürecegiz’ dediler, nitekim yaptilar. Benim oglum katil mi olsun onu mu istiyorlar. Aysenur’un cenazesini vermiyorlar. Diger çocugu bize versinler. Ayagindan bagliyordu. Çocuklari banyoya, bodruma kilitlediler. Üvey babasi 1 ay önce aradi. Çocuklari aç birakip, bir odaya kapatmislar. Komsulari bize telefonla ulasti” dedi.

Kader K.’nin bir diger çocugu olan 4 yasindaki T.K., Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan koruma altina alindi. Babaanne Kader T. ise T.K.’nin kendilerine verilmesini isteyerek, “Ben torunumun yurda gitmesini istemiyorum onunla bari avunalim. Benim istedigim oglumun eli kana bulanmasin. Torunumuzu versinler. Oglumun tutunacagi bir dali var, onunla avunsun. Benim tek bir ricam var torumuz bize versinler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA