12 Ocak Okullar Tatil Mi Edildi? Hangi İllerde Okullar Tatil?

Olumsuz hava koşulları sebebiyle birçok ilde kar tatili ilan edildi. Bu sebeple birçok kişi hangi illerde okullar tatil edildi sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, hangi illerde okullar tatil edildi. 12 Ocak okullar tatil mi? Okullar tatil mi edildi? İşte merak edilenler...

12 Ocak Okullar Tatil Mi Edildi? Hangi İllerde Okullar Tatil?
Ülke genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı illerde kar tatili olacağı belirtildi. Bu sebeple vatandaşlar tarafından en sık aratılanlar arasında 12 Ocak okullar tatil mi edildi ve hangi illerde okullar tatil soruları yer aldı. Eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmesinin ardından öğrenciler ve öğretmenler tarafından detaylar aratılıyor. 12 Ocak tatil mi edildi ve hangi illerde okullar tatil sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


12 Ocak Okullar Tatil Mi Edildi? Hangi İllerde Okullar Tatil?

12 Ocak Okullar Tatil Mi?


12 Ocak tarihi itibariyle ülke genelinde şiddetli kar ve sağnak yağış görüldü. Bu sebeple okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında birçok detay merak edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmelere göre kar yağışının ülke genelinde etkili olacağının belirtilmesinin ardından birçok kişi konu hakkında detayları merak etti. Kar yağışına karşı alınan önlemler de Afet Koordinasyon Merkezi Genel Müdürü Serkan Tütüncü tarafından aktarıldı. Tütüncü konuyla ilgili olarak "7 binin üzerinde personel ve bin 500'ün üzerinde araç, iş makinesi hazır. 7/24 vardiya düzenine geçilecek ve çalışmalarımızı merkezimiz üzerinden gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. “7 binin üzerinde personel ve bin 500'ün üzerinde araç, iş makinesi hazır. 7/24 vardiya düzenine geçilecek ve çalışmalarımızı merkezimiz üzerinden gerçekleştireceğiz" sözleriyle olası bir sorun çıktığında müdahaleye hazır olunduğu belirtildi. 12 Ocak tarihinden itibaren kar yağışının birçok ilde etkili olmasıyla en sık aratılanlar arasında 12 Ocak okullar tatil mi ve 12 Ocak hangi illerde okullar tatil sorusu yer aldı. İşte 12 Ocak 2022 tatil edilen okullar;

-Çanakkale: Çanakkale’de kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkili olması sebebiyle birçok kişi okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyordu. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında yer alan bu durumla ilgili olarak Çanakkale valiliğinden açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada "Yine il genelinde köy okullarımızda ve bu okullarda görev yapan öğretmenlerimizin birçoğu il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için, yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verilecektir. Bu kapsamdaki öğrencilerimiz, eğitimlerine EBA üzerinden devam edebileceklerdir. Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararı, oluşan şartlara göre ilçe bazında kaymakamlıklarımızca değerlendirilerek alınacak olup, bu kararlar en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Ayrıca, aynı gün il genelinde kronik hastalığı bulunan, hamile ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacaklardır." ifadeleri kullanıldı.

-Denizli: Denizli’de de etkili olan olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitim ve öğretime bir gün süreyle uzaktan devam edeceği belirtildi. Çameli Kaymakamlığı tarafından okulların bir gün uzaktan olacağı belirtildi.

12 Ocak Okullar Tatil Mi Edildi? Hangi İllerde Okullar Tatil?

-Konya: Konya ilinde ise Derebucak ilçesinde artan kar yağışı bazı tedbirler alınmasına ve eğitime ara erilmesine neden oldu. Uzaktan eğitime geçileceği belirtilirken hamile ve engel durumu bulunan kişiler için tatil ilan edildi.

-Tunceli: Olumsuz hava koşullarından etkilenen bir diğer il ise Tunceli oldu. Uzun süredir devam eden kar yağışı sebebiyle kar yağışının 70 santimi bulduğu aktarıldı. Özellikle Ovacık ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu sebeple okulların kar tatili edildiği iller arasında Tunceli de yer alıyor.