Manisa 2021 Yilinda Yatirimlariyla Dikkat Çekti

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, bütçesinden yatirima en çok kaynak ayiran belediyeler arasinda olduklarini belirterek, “Sadece geçtigimiz yil, Büyüksehir ve MASKI olarak toplamda 891 milyon 757 bin TL yatirim gerçeklestirdik. Bugüne kadar ise 4 milyar 803 milyon 526 bin TL’lik hizmet ve yatirim yaptik” dedi.

Manisa 2021 Yilinda Yatirimlariyla Dikkat Çekti
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Ocak Ayi Büyüksehir Belediye Meclis Toplantisi’nda meclis üyelerine Manisa Büyüksehir Belediyesinin ve MASKI Genel Müdürlügünün çalismalari hakkinda bilgi verdi. Hizmet ve yatirimlarla dolu bir yili daha geride biraktiklarini belirten Baskan Ergün, “Aralik ayi meclisinde de ifade ettigim gibi, son 2 yilda Covid-19 salgini ve bu salginin getirdigi olumsuzluklar nedeniyle zor günler geçirdik ve etkileri halen daha devam ediyor. Buna ragmen, Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü olarak yatirimlarimiza ve hizmetlerimize ara vermeden devam ettik. Büyüksehir Belediyemizin, 2020 yili bütçe performansiyla 30 büyüksehir arasinda birinci oldugunu, yine bu siralardan sizlerle paylasmistim. Üretken belediyecilik anlayisiyla bütçesinden yatirimlara en çok kaynak ayiran belediyeler arasinda her zaman zirvede oldugumuzu da gururla ifade etmek istiyorum” dedi.



Yaklasik 5 milyar, yatirimlara harcandi

Büyüksehir ve MASKI bütçesi hakkinda meclis üyelerini bilgilendiren Baskan Ergün, “Geçtigimiz yil Büyüksehir Belediyemizin 1 milyar 490 milyonluk bütçesinin 656 milyon 757 bin lirasi ile sadece yatirim yaptik. Yüzde 46,08 gibi bir orana denk geliyor. 2014 yilindan bugüne kadar da bütçemizin 3 milyar 524 milyon 858 bin TL’lik kismini yatirima ayirarak hemsehrilerimizin yüzünü güldürecek projelerimizi hayata geçirdik. Bu söylediklerim, Büyüksehir Belediyemizin yatirim miktari. MASKI tarafinda ise, 700 milyonluk bütçesinin 235 milyon lirasini yatirim harcamalari noktasinda geçtigimiz yil kullandik. Burada da yüzde 34,97 gibi bir oran çikiyor. MASKI’nin kurulmasindan bugüne kadar da ilimiz genelinde 1 milyar 278 milyon 668 bin TL yatirim yaptik. Asfalt çalismalarindan altyapilara, atiksu aritma tesislerinden prestij caddelere, yesil alan uygulamalarindan kirsal kalkinma desteklerine ve itfaiye hizmetlerine kadar onlarca hizmet ve yatirimimiz için sadece geçtigimiz yil Büyüksehir ve MASKI olarak toplamda 891 milyon 757 bin TL yatirim gerçeklestirdik. Bugüne kadar ise 4 milyar 803 milyon 526 bin TL’lik hizmet ve yatirim yaptik. Hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.



Manisa Büyüksehir Belediyesine bir ödül daha

Konusmasinin son bölümünde Manisa Büyüksehir Belediyesinin ödüle layik görülen projesinden bahseden Baskan Ergün, sunlari söyledi: “Geçtigimiz hafta Türkiye Belediyeler Birligi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi isbirliginde düzenlenen ‘Engelsiz Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’, Istanbul’da gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyemizi temsilen Mehmet Güzgülü Bey orada yer aldi. 171 belediye ve 196 proje fikrinin rekabet ettigi yarismada, Manisa Büyüksehir Belediyemiz de engelli araç sürücülerinin en yakin park yerini bulmasina yönelik gelistirecegi projeyle ödüle layik görüldügünü gururla belirtmek istiyorum. Hayirli ugurlu olsun. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA