Sivas'ta Ata Tohumundan Üretilen 'Koyulhisar Domatesi' Cografi Isaret Tescil Belgesi Aldi

Sivas'in Koyulhisar ilçesinde ata tohumundan üretilen domates, Türk Patent ve Marka Kurumundan (TÜRKPATENT) cografi isaret tescil belgesi aldi.

Koyulhisar Ziraat Odasi Baskani Vedat Canan, yazili açiklamasinda, büyüklügü, sekli, tadi, kokusu ve aromasiyla diger domateslerden ayrilan "Koyulhisar domatesi" için yaptiklari tescil basvurusunun kabul edildigini belirtti.

Koyulhisar domatesinin ilçenin önemli markasi oldugunu aktaran Canan, "5-6 yil gibi bir süre cografi isaret tescili almak için çaba harcadik. Koyulhisar domatesi, odamiz adina tescillendi. Üreticilerimize hayirli olsun." ifadelerini kullandi.

Üreticilerin de bu durumdan mutlu oldugunu dile getiren Canan, sunlari kaydetti:

"Domatesimiz kesinlikle organiktir, ilaç, kimyevi gübre kullanilmaz. Tohumlar atalarimizdan babalarimizdan gelen tohumlardir. Ilçemizin rakimi, iklimi ve toprak yapisina uyum saglamis bir ürün ve baska yerlerde yapilmaya çalisilan üretimlerde basarili sonuçlar alinamadi. Domateslerimiz ince kabuklu oldugu için nakliyeye dayanikli degil. Bu konuda da üreticilerimiz özel kutular yaptiriyor ve basta Istanbul olmak üzere diger illere de satiyor. Tüm üreticilerimize, ilçemize ve Sivas'imiza hayirli olsun."

Koyulhisar domatesinin ilçe ve ilin tanitimina katki saglayacagini vurgulayan Canan, "Koyulhisar'imizda sebze ve meyve üretimi önemli gelir kaynaklarimizin basinda geliyor. Ama domatesimiz gerçekten en önemli ürünümüz. Bu ürünümüzle ilçemizin tanitimini da yapmis olacagiz. Ayrica Koyulhisar'in bali da çok kalitelidir, bu konuda da çalismalarimiz olacak." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA