Özellestirme Kararlari Resmi Gazete'de

Özellestirme Idaresi Baskanligi ile ilgili imar plani degisikligi ve satis yöntemiyle özellestirmeye iliskin Cumhurbaskani kararlari, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, özellestirme kapsam ve programinda bulunan Samsun'un Vezirköprü ilçesi Tikenli Mahallesi'ndeki bir alan ile Balikesir'in Savastepe ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir alanin nazim imar plani ve uygulama imar plani degisiklikleri onaylandi.

Manisa'nin Akhisar ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki bir alana iliskin çevre düzeni plani, nazim imar plani ve uygulama imar plani degisikliklerinin onaylanmasina karar verildi.

Mugla'nin Datça ilçesi Datça Mahallesi, Ankara'nin Çankaya ilçesi Sögütözü Mahallesi ve Mugla'nin Bodrum ilçesi Ortakent Mahallesi'ndeki tasinmazlara iliskin imar plani degisikliklerine aski süresince yapilan itirazlar reddedildi.

Ayrica, mülkiyeti Maliye Hazinesi adina kayitli özellestirme kapsam ve programinda bulunan Istanbul'un Tuzla ilçesi Orhanli Mahallesi'ndeki bir tasinmazin 14 milyon 150 bin lira ile en yüksek teklifi veren sirkete ihale sartnamesi çerçevesinde satilmasi kararlastirildi.

Ankara'nin Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'ndeki bir tasinmazin da 17 milyon 500 bin lira ile en yüksek teklifte bulunan sirkete ihale sartnamesi çerçevesinde satilmasina karar verildi.

Öte yandan, Özellestirme Idaresi Baskanliginin Agri, Balikesir ve Istanbul'daki toplam 4 tasinmazin, satis yöntemiyle özellestirilmesini teminen yaptigi ihaleler sonucu en yüksek teklifi veren isteklilere satilmasi uygun bulundu. Konuya iliskin kararlar da Resmi Gazete'de yayimlandi.

Kaynak: AA