Iran, Irak'in Kuzeyindeki Erbil Kentinde Faaliyet Gösteren Gruplari Hedef Aldi

Iran, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) faaliyet gösteren "terör gruplarinin" mevzilerini ve egitim kampini insansiz hava araçlari ve topçu atesiyle vurdugunu duyurdu.

Iran devlet televizyonunun haberine göre, Devrim Muhafizlari Ordusu, Erbil'e bagli Sidekan, Haci Omeran ve Çoman bölgelerinde üslenen militanlarin mevzilerini hedef aldi.

Saldirilar sirasinda Erbil'de faaliyet gösteren Iran-Kürdistan Demokrat Partisine (IKDP) ait bir egitim kampinin da vuruldugu belirtildi.

Hedef alinan gruplarin Iran'a saldiri hazirligi içinde oldugu ifade edildi.

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Kara Kuvvetleri Komutani Tuggeneral Muhammed Pakpur, 6 Eylül'de yaptigi açiklamada, IKBY'de faaliyet gösteren ve Iran'in sinir bölgelerinde güvensizlik yaratmaya çalisan "terör gruplarini" hedef alabileceklerini duyurmustu.

Pakpur, Erbil yönetimine seslenerek, "Topraginizi terörist yuvasi haline getirmeyin, gerekirse oralardaki teröristleri hedef aliriz." demisti.

- Iran "terör örgütü" kabul ettigi IKDP'yi daha önce de hedef almisti

Iran tarafindan terör örgütü olarak kabul edilen IKDP, Iran'dan çekilmesinin ardindan 1991'den bu yana Irak'ta Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliginin (KYB) kendilerine verdigi kamplarda bariniyor.

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu, 8 Eylül 2018'de Erbil'de faaliyet gösteren IKDP'ye ait bir kampi balistik füzelerle vurmustu. Saldirida, aralarinda üst düzey isimlerin de oldugu 16 IKDP'li ölmüs, yaklasik 40 kisi yaralanmisti.

Kaynak: AA