TBMM Müsilaj Sorununu Arastirma Komisyonu, Bursa'da Incelemelerde Bulundu

Komisyon Baskani Mustafa Demir: 'Komisyon üyesi arkadaslarimizin katkilariyla elde edilen bilgi birikimini bir rapor haline getirecegiz, Meclis Baskanimiza takdim edecegiz'.

TBMM Müsilaj Sorununu Arastirma Komisyonu, Gemlik Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi ve Gemlik Körfezi'nde incelemelerde bulundu.

Komisyon Baskani Mustafa Demir ve beraberindeki heyet, Gemlik'teki tesise gelerek Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas'tan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat'in da hazir bulundugu incelemelerde, BUSKI tarafindan denizden alinan numuneler komisyon üyelerine gösterildi.

Komisyon Baskani AK Parti Istanbul Milletvekili Mustafa Demir, gazetecilere, komisyonun 10 Eylül'e kadar Marmara Denizi'ne kiyisi bulunan bütün sehirleri ziyaret edecegini söyledi.

Görünürde müsilajin olmamasinin Marmara için iyi bir sey oldugunu dile getiren Demir, "Bu çalismanin temeli de Marmara'nin kirletilmesine neden olan evsel atiklar, sanayi atiklari, gemilerden kaynakli atiklar... Bunlarla ilgili yapilan çalismalari yerinde görmek istedik. Burada birinci derecede çözüm ortaklarimiz; yerel yönetimlerimiz." diye konustu.

Bursa Büyüksehir Belediyesinin ileri biyolojik su aritma tesisinin yerinde oldugunu ve kriterlere uydugunu gördüklerini belirten Demir, Aktas'a tesekkür etti.

Marmara'nin geleceginden ümitli olduklarini aktaran Demir, "Marmara'nin tekrar böyle bir sikintiyla karsilasmamasi için sadece alanda degil, bilim insanlariyla da görüsüyoruz. Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi yetkilileriyle görüstük. Meclis açildiktan sonra çalismalarimiza devam edecegiz. Komisyon üyesi arkadaslarimizin katkilariyla elde edilen bilgi birikimini bir rapor haline getirecegiz, Meclis Baskanimiza takdim edecegiz." ifadelerini kullandi.

Komisyon üyeleri, daha sonra tekneye binerek Gemlik Körfezi'nde de incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA