Tataristan'da Uluslararasi Kazan Müslüman Film Festivali Basladi

Festivalde, Türkiye’yi “Kovan” ve “Kardesin Bekçisi” filmleri ile “Aci ve Tatli” belgeseli temsil edecek, “Silah” filmi de “RusyaIslam Dünyasi” yarisma disi programa katilacak.

Rusya Federasyonu’na bagli Tataristan Cumhuriyeti'nin baskenti Kazan’da “Medeniyetler diyalogundan diyaloglar medeniyetine” slogani ile organize edilen 17. Uluslararasi Kazan Müslüman Filmleri Festivali’nin resmi açilisi yapildi.

Tataristan Cumhuriyeti ve Rusya Müftüler Konseyi'nin ortak girisimi ile 2005'te baslatilan festival, Rusya'daki ve uluslararasi toplumun Islam ve Müslümanlar hakkinda objektif fikir sahibi olabilmesine katki saglamayi amaçliyor.

Kazanskaya Ratusa binasinda düzenlenen festivalin resmi açilisi öncesi kirmizi halidan geçis töreni yapildi.

Daha sonra Rusya Müftüler Konseyi Baskan Yardimcisi Rusan Abbyasov bir konusma yaparak festivalin açilisini gerçeklestirdi.

Bu yil festivalde 24 ülkeden 50 film yarisacak. Türkiye’yi “Kovan” ve “Kardesin Bekçisi” filmleri ile “Aci ve Tatli” belgeseli temsil edecek. “Silah” filmi de “Rusya-Islam Dünyasi” yarisma disi programa katilacak.

“Kovan” filminin yönetmeni Eylem Kaftan, AA muhabirine, “Türkiye’nin elçiligini yapmak, bizim cografyamizin, bizim hikayelerimizin sinema üzerinden temsiliyetini üstlenmek büyük bir sorumluluk ve ayni zamanda büyük bir gurur. Biz kültür elçileriyiz. Farkli cografyalara gidip filmlerimizi paylasiyoruz, izleyici ile bulusuyoruz. Rus ve Tatar izleyicisinin filmlerimizle ilgili ne düsündügünü ögrenmek, onlarla görüslerimizi paylasmak bizim inanilmaz derecede ufkumuzu da açacak. En büyük beklentimiz bu.” dedi.

Festival 10 Eylül’de sona erecek.
Kaynak: AA