Bartin'da Sel Bölgesindeki Ilkokulda Yeni Egitim Ögretim Yilina Baslandi

Bartin'in Ulus ilçesinde, sel felaketinden en çok etkilenen Zafer köyündeki ilkokulda yeni egitim ögretim yilinin baslamasi dolayisiyla tören düzenlendi.

Bölgede 11 Agustos'ta yasanan selde 50 ögrencinin egitim gördügü 10 derslikli Zafer Ilkokulu'nun birinci kati sel sulari ve balçikla doldu.

Ekiplerin yogun temizlik ve bakim çalismasiyla egitim ögretime hazir hale getirilen iki katli okulda, ögrenciler uzun aranin ardindan tekrar ders basi yapti.

Yeni egitim yili dolayisiyla okulda düzenlenen törende konusan Bartin Valisi Sinan Güner, bölgede tüm ekiplerle yogun çalisma yürütüldügünü, okulun da kisa sürede egitime hazirlandigini söyledi.

Afetlerin tekrar yasanmamasi için gayret içinde olduklarini vurgulayan Güner, "Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 1,5 sene ayri kaldigimiz bu güzel ortama, civiltili okul bahçelerine yeniden kavustuk. Kararliligimizla Kovid-19'la ilgili gerekli tedbirleri de alarak bu egitim ögretimi bu sene insallah tamamlamak niyetindeyiz." dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Oguzhan Acar da kent genelinde 161 okulda 2 bin 242 idareci ve ögretmen, 26 bin 405 ögrenciyle egitim ögretime baslandigini aktardi.

Törenin ardindan ders basi yapan ögrencilere, protokol tarafindan çesitli hediyeler verildi.

Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Kumluca Belediye Baskani Ismail Can, Ulus Kaymakami Mehmet Sadik Kiliç ile bazi daire amirleri ve veliler de törende yer aldi.

Kaynak: AA