Safranbolu'da 'Acil Yardim Hatti' Is Birligi Protokolü Imzalandi

Safranbolu Belediyesi ile Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu arasinda "Acil Yardim Hatti" is birligi protokolü imzalandi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, makam odasinda düzenlenen imza törenine Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse ve Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu Baskani Canan Güllü katildi.

Köse, törende yaptigi konusmada, özellikle Türkiye'de son yillarda artis gösteren kadina siddet vakalarina karsi ortak çalisma yapmaktan memnuniyet duyduklarini bildirdi.

Belediye olarak çesitli sosyal destek projeleri üretmeye devam ettiklerini belirten Köse, "Bu protokol isin baska bir boyuta tasinmasini saglayacak. Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonunun basarili sekilde yürüttügü tüm çalismalar gibi Acil Yardim Hatti'nin bundan sonra bir elinin Safranbolu'da olacagini biliyoruz. Protokolün hayirli olmasini diliyorum." ifadesini kullandi.

Güllü de kadina karsi siddetin önlenmesinde en etkin rolün devlet politikasi olduguna inandigini kaydetti.

Bu politikanin yasal mevzuatinin uygulanmasinda yerel yönetimlerin önemine isaret eden Güllü, "Safranbolu Belediye Baskanimiza protokolü kabul ettikleri için tesekkür ederim. Her bir adimin çözüm olduguna inaniyorum. Yola çikarken dedik ki mücadele kazandirir. 'Türkiye'nin yarisi olarak, kazanacagiz.' diyoruz." açiklamasinda bulundu.

Kaynak: AA