Cumhurbaskani Erdogan'dan 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' Kitabi

Cumhurbaskani Erdogan 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabinda, Türkiye'nin tüm insanlik için ortaya koydugu adalet arayisini ayrintili bir sekilde anlatiyor Kitapta, adaletsizlik, mülteci krizi, uluslararasi terörizm ve Islam karsitligi basta olmak üzere küresel siyasetin açmazlarina isaret eden Cumhurbaskani Erdogan, yeryüzündeki ayrimcilik ve çifte standardi Birlesmis Milletler örnegiyle gözler önüne seriyor Ingilizce, Arapça, Almanca, Fransizca, Rusça, Ispanyolca gibi dünya dillerine de çevrilmekte olan kitaptan elde edilen tüm gelir, AFAD'a bagislanacak.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan müstakil olarak kaleme alinan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabi, yarin okuyucu ile bulusacak.

Cumhurbaskani Erdogan, "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabinda, Türkiye'nin tüm insanlik için ortaya koydugu adalet arayisini ayrintili bir sekilde anlatiyor.

Kitapta, adaletsizlik, mülteci krizi, uluslararasi terörizm ve Islam karsitligi basta olmak üzere küresel siyasetin açmazlarina isaret eden Cumhurbaskani Erdogan, yeryüzündeki ayrimcilik ve çifte standardi Birlesmis Milletler örnegiyle gözler önüne seriyor.

Cumhurbaskani Erdogan, Birlesmis Milletler'in mesruiyet, islevsellik, etkinlik, kapsayicilik, temsil ve yönetisim sorunlarina da dikkati çektigi kitapta, özellikle Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi'nde kapsamli bir reform ihtiyacinin altini çiziyor.

Temsilde adaletin saglandigi ve veto imtiyazinin kaldirildigi bir Birlesmis Milletler için ilkeli, kapsamli, stratejik ve uygulanabilir bir model önerisiyle "daha adil bir dünyanin mümkün oldugunu" vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, kitabinda su mesajlari veriyor:

"Çocuklarin öldügü ve öldürüldügü bir dünyada hiç kimse masum degildir."

"Bugün dünya genelinde en fazla ihtiyaç duyulan konularin basinda adalet geliyor. Küresel adaleti tesis etmekle yükümlü kurumlar ne yazik ki büyük bir atalet içinde bulunuyor."

"Merhametini yitirmis bir çagda bizlere adaletin temsilcisi, vicdanlarin sesi olma sorumlulugu düsüyor."

"Güçlünün hakli oldugu degil, haklinin güçlü oldugu bir sistem tesis edilene kadar ‘Dünya besten büyüktür’ demeye devam edecegiz."

"Geçmisin ihtiyaçlarina göre sekillenmis kurumlarla günümüzün sorunlari çözülemez. Hatta bu kurumlarin yeni sorunlar ürettigi de asikardir."

"Bizim anlayisimiza göre, dünyanin düzenini, kurtulusunu ve mutlulugunu saglayacak olan adalettir. Daha adil bir dünya için de umut ve güven veren bir küresel düzene ihtiyaç vardir."

Turkuvaz Kitap'tan çikan ve Ingilizce, Arapça, Almanca, Fransizca, Rusça, Ispanyolca gibi dünya dillerine de çevrilmekte olan kitaptan elde edilen tüm gelir, AFAD'a bagislanacak.
Kaynak: AA