Isveç'te Asiri Sagci Parti, Göçmen Karsiti Miting Düzenledi

Isveç'in baskenti Stockholm'de asiri sagci Isveç Için Alternatif Partisi (AFS), göçmen karsiti miting gerçeklestirdi.



AFS Baskani Gustav Kasselstrand, Norrmalmstorg Meydani'nda yaptigi konusmada, seçimi kazandiklari taktirde ülkede yasayan 500 bin göçmeni ülkelerine gönderecekleri sözü verdi.

Alanda yapilan anonsta, "Türkiye, Tunus, Cezayir, Pakistan, Afganistan, Irak, Suriye, Romanya, Somali, Özbekistan, Fas ve Eritre'ye gidecek uçaklar kalkmak üzere. Bir daha gelmemek sartiyla göçmenler bu uçaklara binsin ve Isveç'i terk etsin." ifadesi kullanildi.

Polisin genis güvenlik önlemleri aldigi mitingde, 150 kadar karsit görüslü kisi ise "Sokaklarimizda irkçi istemiyoruz", "Illegal insan yoktur" seklinde slogan atarak, "Hep beraber irkçiliga hayir", "Irkçiliga karsi dur", "Gençler irkçilarin karsisinda" yazili pankartlar tasidi.

Polis, karsit iki grup arasinda zaman zaman çikan sözlü tartismalara müdahale etti.

- AFS, bir diger asiri sagci parti lideri Paludan'i mitinge dahil etmedi

Öte yandan mitinge katilmak isteyen Danimarkali Islam karsiti asiri sagci Siki Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'in alana girmesine izin verilmedi.

AFS'den yapilan açiklamada, Paludan'in Danimarka'da küçük erkek çocuklara cinsel saldiri süphesi bulundugu için mitinge katilmasinin istenmedigi bildirildi.

Kaynak: AA