Almanya'da Binlerce Kisi Sosyal Adaletsizlik Ve Irkçiligi Protesto Etti

Almanya'nin baskenti Berlin'de düzenlenen gösteride sosyal adaletsizlik ve irkçilik protesto edildi.

"Dayanisma içinde adil toplum" sloganiyla, 300'den fazla dernegin destekledigi "#unteilbar" adli inisiyatif tarafindan gerçeklestirilen gösteriye binlerce kisi katildi.

Tarihi Brandenburg Kapisi ile Leipziger Caddesi arasindaki alanda toplanan göstericiler daha sonra Karl-Marx-Allee Caddesi'ne yürüdü.

Sosyal adaletsizligi ve irkçiligi protesto eden göstericiler, Almanya'da islenen irkçi cinayetlerin aydinlatilmasini, irkçiliga karsi mücadele edilmesini, herkesin kirasini ödeyebilecegi konut sayisinin artirilmasini, insanlarin temel ihtiyaçlarinin güvence altina alinmasini, iklimin korunmasina yönelik politikalar gelistirilmesini ve yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi gelistirilen asilara dünyada herkesin erismesinin saglanmasini istedi.

Yapilan konusmalarda da Kovid-19 sürecinde refah içinde yasayanlar ile yoksullar arasindaki makasin daha da açildigina isaret edilerek, düsük gelirlilerin bu süreçten çok daha fazla etkilendigi hatirlatildi.

Afganistan ve krizlerin oldugu diger ülkelerdeki duruma da dikkatin çekildigi konusmalarda, Avrupa'daki ülkelerin sinirlarini siginmacilara açmalari talep edildi.

Berlin polisi, gösteriye yaklasik 10 bin kisinin katildigini belirtirken, organizatörler ise bu sayinin 30 bin oldugunu ifade etti.

Kaynak: AA