Senegalli Dekanlardan Karabük Üniversitesine Is Birligi Ziyareti

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat: 'Fakülteler bazinda yapilacak akademik is birliklerinin hayirli olmasini diliyorum'

Senegal'in Cheikh Anta Diop de Dakar Üniversitesi dekanlarindan olusan heyet, fakülteler arasinda yapilabilecek is birligini görüsmek üzere Karabük Üniversitesini (KBÜ) ziyaret etti.

KBÜ'den yapilan açiklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Tip, Eczacilik ve Ontoloji Bölümü Dekani Prof. Dr. Abdoulaye Samb, Bilim ve Teknoloji Bölümü Dekani Prof. Dr. Mamadou Sidibe, Hukuki ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alassane Kante, Edebiyat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alioune Badara Kandji, Yüksek Politeknik Okulu Müdürü Prof. Dr. Falilou Mbacke Samb ve Genel Sekreter Elimane Ba'yi makaminda agirladi.

Heyeti üniversitelerinde agirlamaktan mutluluk duydugunu belirten Polat, KBÜ'nün dünyanin en iyi üniversiteleri arasinda yer aldigini kaydetti.

KBÜ'de 10 bin civarinda uluslararasi ögrencinin çok kültürlü ortamda egitim gördügünü aktaran Polat, "Türkiye'de en fazla uluslararasi ögrenciye sahip üniversiteyiz. Senegalli ögrencilerimizden de memnunuz. Fakülteler bazinda yapilacak akademik is birliklerinin hayirli olmasini diliyorum." ifadesini kullandi.

Prof. Dr. Samb da is birligi konusunda görüsmeler için çok mütesekkir ve mutlu oldugunu belirten, "Tarihsel ve çok anlamli bir yerde agirladiniz için ayrica tesekkür ederiz. Sizleri ziyaret etmeden önce üniversitenizin tanitimlarini gördük, dekanlarla is birligi toplantilari hususunda görüsmeler yaptik. Is birligi adina zaten anlasmalariniz vardi ama fakülteler arasinda neler yapabilecegimiz konusunda daha verimli ziyaret oldu." degerlendirmesinde bulundu.

Bugüne kadar ögrencileri egitim için Fransa'ya gönderdiklerini fakat Türkiye'nin Avrupa'ya göre egitim için daha iyi ve uygun kosullara sahip oldugunu gördüklerini aktaran Prof. Dr. Sidibe ise "Onun için buradayiz. O kadar güzel çalismalariniz var ki saskinim. Senegal'e döndügümde Karabük Üniversitesinin tanitimini yapacagim." dedi.

Ziyarette ayrica, iki üniversite arasinda var olan is birligi protokolünün detaylari görüsüldü.

Senegalli heyet, daha sonra üniversitenin akademik birimlerini ziyaret ederek bilgi aldi.
Kaynak: AA