Saray'da 16 Kilometrelik Beton Yol Yapimi

Van Büyüksehir Belediyesi, Saray ilçesinde 16 kilometre beton yol yapiyor.

Saray'da 16 Kilometrelik Beton Yol Yapimi
Ilçelerdeki yol aginin kalitesini artirmak ve daha konforlu bir ulasim hizmeti sunmak için çalisan Van Büyüksehir Belediyesi, Saray ilçesinde baslattigi Silindirle Sikistirilmis Beton (SSB) yol uygulamasini sürdürüyor. Bu kapsamda Fen Isleri Dairesi Baskanliginca ilçeye bagli 16 kilometrelik Karahisar, Çaybagi ve Örenborç mahalle yollarinda SSB çalismasi yürütülüyor. 10.6 kilometrelik Karahisar mahalle yolunda beton serimi yapilirken, 5.2 kilometrelik, Çaybagi-Örenborç mahalleleri grup yolunda ise altyapi çalismalari yapiliyor.

“Verilen hizmetlerden memnunuz”

Yollarinin sifirdan yapildigini belirten Karahisar Mahalle Muhtari Kemal Tosun, “Daha önce yollarimiz toprakti. Yazin toz, kisin ise çamurdan dolayi sikinti yasiyorduk. Valimize talebimizi ilettik. Sag olsun yollarimizin yapilmasi talimatini verdi. Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan kontrollerin ardindan burada beton yol yapilmasi karari verildi.

Van Büyüksehir Belediyesinin hizmetlerinden memnunuz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Allah razi olsun” dedi.

Yillardir toprak yollari kullandiklarini belirten mahalle sakinlerinden Erdogan Yigit ise “10-15 yildir yolumuz toprakti. Çok ciddi sorunlar yasiyorduk. Valimizin mahallemizi ziyaretinde bu sorun kendilerine iletildi. Yolumuz yapiliyor. Daha önce farkli illerde ve ilimizde beton yollar yapildigina sahit olmustuk. Herkese tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Yarma, dolgu ve altyapi çalismalari yapilan mahalle yollari daha konforlu ve güvenli hale getiriliyor.
Kaynak: İHA