Ordu Valisi Sonel Ögrencilerle 'Akif' Filmini Izledi

Ordu Valisi Tuncay Sonel, ögrencilerle "Akif" filmini izledi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Sonel, Istiklal Marsi'nin kabulünün 100. yili dolayisiyla Cumhurbaskanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi'nin destekleriyle çekilen "Akif" filmini, Eyüplü Sehit Sezer Aydin Ortaokulu ile Öceli Ortaokulu ögrencileriyle seyretti.

Ögrenciler, Sonel'in ikram ettigi Ordu'nun meshur gazozu ve patlamis misir ile sinema keyfi yasadi.

Vali Sonel, ögrencilerle bu güzel filmi birlikte izlemenin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy'un, vatan topraklari isgal altindayken kaleme aldigi Istiklal Marsi'nin, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bagimsizliga olan tutkusunu en güzel biçimde yansittigini vurgulayan Sonel, sunlari kaydetti:

"Vatani için gerektiginde canini feda etmekten kaçinmayan büyük Türk milletinin kahramanlik destani olan Istiklal Marsi, bizlere vatanin ne kadar kutsal bir emanet oldugunu göstermektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere vatanimiz ugruna sehit ve gazi olan kahramanlarimizi saygi, minnet ve sükranla aniyorum. Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmis olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazi hayati, asil durusuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynagi, örnek bir sahsiyettir. Akif filminde de bunu görüyoruz."

Kentteki bir sinema salonunda düzenlenen etkinlige, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu ile Il Saglik Müdürü Mustafa Kasapoglu da katildi.

Kaynak: AA