AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yavuz, Sakarya'da Konustu Açiklamasi

'Milletvekili ve cumhurbaskanligi seçimleri 18 Haziran 2023'te yapilacak. Seçimlerin erkene alinmasi diye bir ihtimal söz konusu degildir. Cumhurbaskanligi sistemine geçme nedeni aksamdan sabaha seçim olmasin, siyasi istikrarsizliklar söz konusu olmasin diyedir'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, erken seçim tartismalarina iliskin, "Milletvekili ve cumhurbaskanligi seçimleri 18 Haziran 2023'te yapilacak. Seçimlerin erkene alinmasi diye bir ihtimal söz konusu degildir. Cumhurbaskanligi sistemine geçme nedeni aksamdan sabaha seçim olmasin, siyasi istikrarsizliklar söz konusu olmasin diyedir." dedi.

Serdivan Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sakarya 74. Genisletilmis Il Danisma Meclisi'nde konusan Yavuz, toplantida güzel bir sinerjinin ortaya çiktigini, motivasyonlarinin arttigini söyledi.

Yavuz, 2023 seçimlerinden daha önemli bir gündemleri olmadigini belirterek, söyle konustu:

"2023 seçimlerine iliskin kafalar biraz daha karissin diye yapilmayan bir sey de yok neredeyse karsi taraftan. Öyle enteresan seylerle karsilasiyoruz ki insanin havsalasi almiyor. Katildigim televizyon programlarinda seçimler '18 Haziran 2023'te olacak' dedim. Dediler ki 'Biz demedik mi seçimler erkene alinmazsa Recep Tayyip Erdogan bir daha aday olamayacak. Bak bak Ali Ihsan Bey'de bunu ikrar etmis oldu.' Seçimlerin 18 Haziran'da olacak olma sebebi biz degiliz, kanundur. Bunu bilmeme ihtimalleri var mi? Yok. Art niyet var. 'Recep Tayyip Erdogan yeniden aday olabilir mi olamaz mi? Azicik da olsa kafalari karistiralim.' Biz böyle siyaset yapamayiz."

Yavuz, milletvekili ve cumhurbaskanligi seçimlerinin 18 Haziran 2023'te yapilacagini belirterek, "Seçimlerin erkene alinmasi diye bir ihtimal söz konusu degildir. Cumhurbaskanligi sistemine geçme nedeni aksamdan sabaha seçim olmasin, siyasi istikrarsizliklar söz konusu olmasin diyedir." dedi.

Seçimlerin erkene alinamadigi takdirde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in aday olamayacagina iliskin imaj ortaya çikartildigini aktaran Yavuz, "Onlari ürkütecek, korkutacak dahasini söylemek istiyorum. Sayin Cumhurbaskanimiz anayasa geregi önümüzdeki süreçte zaten aday olabiliyor hiçbir engel yok. Yani nereden çikariyorlar bilmiyoruz. Diyorlar ki 'Baskanlik sistemi gelmeden önce bir dönem yapti, bir dönemde simdi, iki dönem.' Sistem, kavram, kanun degisti dolayisiyla öncesi baska simdi baska." ifadesini kullandi.

- "Milletimiz için hizmet beklenen, yeni düzenleme beklenen her alanda faaliyetler sürecek"

TBMM Deprem Arastirma Komisyonu Baskani ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoglu, yogun bir yasama yilinin kendilerini bekledigini söyledi.

Yeni anayasa, yeni seçim kanunu, iklim degisikligi anlasmasi, arastirma komisyonlarin çalismalarinin genel kurul gündemine gelecegini aktaran Uncuoglu, "Milletimiz için hizmet beklenen, yeni düzenleme beklenen her alanda faaliyetler sürecek. Insallah reisinin huzur buldugu Sakarya, teskilatlariyla milletin adami Recep Tayyip Erdogan'in yaninda, davasinin pesinde dimdik mücadeleye devam edecek." diye konustu.

AK Parti Teskilat Baskan Yardimcisi Halis Dalkiliç, telafisi olmayan seçimlere gittiklerini dile getirerek, "Peki bu seçimi kim kazanacak, kim mücadele edecek. 2023 için karsida bir blok var, terör örgütlerini kullanan dünyanin ser odaklari var, ekonomik operasyonlarla Türkiye'yi dizayn etmek isteyenler var. Bunlarin karsisinda Recep Tayyip Erdogan ve AK Parti kadrolari var." dedi.

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, kente kazandirdiklari ve kazandiracaklari projelere iliskin bilgi verdi.

AK Parti Il Baskani Yunus Tever de AK Parti kadrolari olarak normallesme süreci ve meclisin tatile girmesiyle saha çalismalarina hiz verdiklerini animsatarak, esnafiyla, çiftçisiyle, muhtariyla, tüccariyla, toplumun her kesiminden vatandaslarla bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantiya, ilçe belediye baskanlari, ilçe baskanlari ve çok sayida partili katildi.
Kaynak: AA