25 Kilometrelik Sahil Petrol Atiklarindan Temizlendi

İçel’in Erdemli ilçesine ulasan Suriye kaynakli petrol sizintisinin temizlenmesi için ilçe belediyesi yaklasik 25 kilometrelik sahil seridinde temizlik çalismasi yapti.

25 Kilometrelik Sahil Petrol Atiklarindan Temizlendi
Suriye’de bulunan bir termik santralden denize sizan petrol, Dogu Akdeniz sahillerinde etkisini devam ettiriyor. Atiklar İçel’in 35 kilometre batisinda Akdeniz kiyisinda bulunan Erdemli ilçesi sahillerine kadar ulasti. Gelismeyi yakindan takip eden ilçe belediyesi ekipleri 25 kilometrelik sahil seridindeki petrol atiklarinin temizlenmesi için çalisma yapti. Ekipler Erdemli Çamligi olarak da bilinen Talat Göktepe Tabiat Parki sahili basta olmak üzere plajlarda petrol partikülü aradi. Ekipler petrol atiklarini tek tek topladi.

Temizlik çalismasini takip eden Erdemli Belediye Baskan Yardimcisi Abdülkadir Altunçiçek, "Burasi Erdemli Talat Göktepe Çamligi. Suriye’de bir enerji santralinden Akdeniz’imize sizan petrol atiklari maalesef Erdemli sahilimize de geldi. Bugün yaklasik 25 kilometre uzunlugundaki sahil seridimizde sahile ulasan petrol bulasmis partikülleri topladik. Her yerde oldugu gibi devletimiz ayakta, bütün imkanlari ile Türkiye’miz için mücadele ediyoruz. Elbette ara ara kontrol yapacagiz. Gerekirse gün asiri gelen ihbarlari da degerlendirecegiz. Sürekli bu faaliyeti devem ettirecegiz" dedi.

Kaynak: İHA