Kurtulmus, Partisinin Atasehir Ve Ümraniye Ilçe Yönetim Kurulu Toplantilarina Katildi

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus: 'Milletimizin oylariyla referandumda Türkiye, Cumhurbaskanligi sistemine geçti. Önümüzdeki 2023 seçimlerinde basbakanlik için bir oylama yapilmayacak' ''AK Parti olarak Allah'in izniyle iki tane hedefimiz var. Ayni gün kurulacak sandiklarda Recep Tayyip Erdogan'i açik ara birinci çikararak yeniden Cumhurbaskani seçtirecegiz. AK Parti'yi de parlamentonun birinci partisi olarak Meclise tasiyarak yeni bir seçim zaferinden insallah çikartacagiz''

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Milletimizin oylariyla referandumda Türkiye, Cumhurbaskanligi sistemine geçti. Önümüzdeki 2023 seçimlerinde basbakanlik için bir oylama yapilmayacak." dedi.

Kurtulmus, partisinin Atasehir ve Ümraniye ilçe teskilatlarinin yönetim kurulu toplantilarina katilarak, gündeme dair degerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Atasehir Ilçe Teskilati Yönetim Kurulu üyelerine hitap eden Kurtulmus, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtigini ancak hedeflerine kararli bir sekilde yürüdügünü söyledi.

Kurtulmus, Türkiye'nin dogru bir istikamette ilerledigini ve yeniden güçlü bir ülke olarak mücadelesini her alanda sürdürdügünü vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Türkiye yeniden ayaga kalkma mücadelesini her alanda sürdürüyor. Hem uluslararasi iliskilerde hem Türkiye'nin ekonomik bakimdan daha ileriye gitmesi mücadelesinde hem pandemi sartlarina ragmen bu milletin gerçekten en az zararla bu süreçlerden geçmesini saglayacak kararli duruslariyla... Türkiye, terör örgütlerine karsi mücadelesiyle, bütün küresel güçlerin, bütün küresel oyuncularin hepsinin var oldugu bu bölgede ayakta güçlü bir aktör olarak durma iradesiyle dogru bir istikamette yürüyor. Türkiye, artik baskalarinin çizdigi yerde, baskalarinin kendisi için tanimladigi noktada duran bir ülke degil, kendi milli hedefleri ve milli menfaatleri dogrultusunda, milletin gösterdigi istikamette yürüyen bir ülkedir. Bunun için Akdeniz'de mavi vatani korumak için de üzerine düsen neyse onu yapiyor. Bunun için Türkiye'nin güneyinde Suriye'de, Irak'ta terör örgütlerine kim ne destek verirse versin onlarin Türkiye'ye ve bölgeye karsi zarar vermesini önleyecek bir iradeyle mücadelesini sürdürüyor. Türkiye, ayni zamanda hem Akdeniz'de hem Karadeniz'de petrol ve dogal gaz arama faaliyetlerini bütün kararliligiyla sürdürüyor. Dolayisiyla Türkiye bu istikamette yürüyecektir. Allah'in izniyle, milletimizin destegi, milletimizin gücü arkamizda oldugu sürece biz bu dogru istikamette yürümeye devam edecegiz."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "küresel adalet''in saglanmasina liderlik ettigine vurgu yapan Kurtulmus, "Bu davamizin küresel bir iddiasi vardir. O da yeni, adil, hakkaniyetli bir dünya sisteminin kurulmasi mecburiyetidir.'' dedi.

Kurtulmus, bir tarafta muazzam bir açlik ve kitlik sorunu olduguna isaret ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

''Dünyada toplam nüfusun yüzde 0.7'si yani yüzde birinden azi dünyadaki bütün zenginliklerin yüzde 70'ine sahip. Bu kadar büyük bir adaletsizlik insanlik tarihi boyunca olmadi. Simdi Afganistan'dan Amerika çekildikten sonra herkes konusuyor, iste 'Amerika çekildi, söyle çekildi, böyle çekildi, bundan sonra su olacak, bu olacak.' Kimse su soruyu sormuyor; Amerika'nin Afganistan'da ne isi vardi? Ondan evvel Ruslarin ne isi vardi? Koskoca Afgan halki, tarihte büyük medeniyetler kurmus olan Afgan halki 40 yildir yabanci isgali altinda inim inim inlerken dünya neredeydi? O bölgede hem küresel anlamda bir göç var yani insanlar ayakta kalmak için oradan göç ediyorlar. Hem küresel göçün kaynagi hem de birtakim terör örgütlerinin kaynagi haline gelene kadar acaba bu ülkelerden niye ses çikmadi? Amerika Birlesik Devletleri Afganistan'da 78 milyar dolarlik silah birakmis. O silah efendim Taliban'in eline geçmis. Iyi güzel de Amerika bu kadar sene 78 milyar dolari egitim ve saglik hizmetleri için harcasaydi Afganistan'da egitim oranlari bugün çok yukarida, saglik meselesi ise çözülmüs olurdu."

- ''Bizim Cumhurbaskani adayimiz belli''

Konusmasinda muhalefetin hala bir cumhurbaskani adayi belirleyememesine vurgu yapan Kurtulmus, "Bizim Cumhurbaskani adayimiz belli. Cumhurbaskanimizin siyasi kimligi, Türkiye'ye yaptigi hizmetler 84 milyon vatandasimiz tarafindan biliniyor. Simdi bizim karsimizdaki blogun en temel problemiyse hala bakin bir aday belli degil. Birisi diyor ki 'Ben aday olacagim.', öteki diyor ki 'Ben aday olacagim.' Bir baskasi, bir hanimefendi diyor ki 'Ben Cumhurbaskani adayi olmayacagim, ben Basbakan adayi olacagim.' Sonra baska isimler çikiyor. Daha çok isimler çikacak. Iste bu isimler arasindan hangisi cumhurbaskani adayi olacak? Simdi bu 'Ben basbakan olacagim' lafi da çok anlasilir bir laf degil. Yani Türkiye'de basbakanlik sistemi çoktan geçti. Milletimizin oylariyla referandumda Türkiye, Cumhurbaskanligi sistemine geçti. Önümüzdeki 2023 seçimlerinde basbakanlik için bir oylama yapilmayacak. Yani en çok oyu alan partinin genel baskani basbakan olmayacak." ifadelerini kullandi.

AK Parti'nin 2023 seçimlerine yönelik hedeflerine de deginen Kurtulmus, "AK Parti olarak Allah'in izniyle iki tane hedefimiz var. Ayni gün kurulacak sandiklarda Recep Tayyip Erdogan'i açik ara birinci çikararak yeniden Cumhurbaskani seçtirecegiz. AK Parti'yi de parlamentonun birinci partisi olarak Meclise tasiyarak yeni bir seçim zaferinden insallah çikartacagiz. Hem parlamentoda güçlü, hem Cumhurbaskanliginda güçlü olarak yolumuza devam edecegiz." diyerek konusmasini tamamladi.
Kaynak: AA