Yogun Bakimdaki Kovid-19 Hastasi Genç Imamdan Asi Çagrisi

Kayseri Sehir Hastanesi yogun bakim ünitesinde tedavisi süren hafiz Hamza Özdemir: 'Burada kabir azabi yasiyorum. Kimse gencim, yasliyim demesin, asisini olsun' 'Grip, nezle gibi atlatmak için herkes asisini olsun. Bakin halimi görüyorsunuz, benden ibret alsinlar, asilarini olsunlar'

ESMA KÜÇÜKSAHIN - Kayseri Sehir Hastanesi yogun bakim ünitesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden 27 yasindaki hafiz Hamza Özdemir, asi olmamanin pismanligini yasarken, herkesi en az iki doz asi olmaya çagirdi.

Talas ilçesindeki bir camide imamlik yapan Özdemir, 4 günü yogun bakim olmak üzere 13 gündür hastanede tedavi görüyor.

Oksijen maskesiyle nefes almaya çalisan ve konusmakta güçlük çeken Özdemir, AA muhabirine, dua etmek için asker ugurlama törenine davet edildigini, virüsü de buradan kaptigini düsündügünü söyledi.

Asi olmayi çesitli nedenlerle erteledigini aktaran Özdemir, ailesindeki diger asili bireylerin hastaligi evde hafif sekilde atlattigini dile getirdi.

Kovid-19'un insan ayirt etmedigini vurgulayan Özdemir, "Burada kabir azabi yasiyorum. Kimse gencim, yasliyim demesin, asisini olsun. Devlet bosuna asi olun demiyor, devletin bir bildigi var, devletimize güvensinler. Ben su an bu yatagi bos yere isgal ediyorum, daha ihtiyaç sahibi insanlar var. Ameliyat olmasi gereken insanlar var, onlarin tedavileri gecikiyor. Allah devletimizden razi olsun, bu hastaneler bu yükü aliyor, bunlar olmasa ne olacakti. Beterin beteri var, yan koguslarda uyutulan insanlar var, onlarin hali benden daha kötü. Ibret alsinlar, gençliklerine güvenmesinler, asinin yan etkisi var diye düsünmesinler. Milyonlarca insan asi oluyor, herkeste yan etki olacak diye bir sey yok." ifadelerini kullandi.

Özdemir, nefesin kiymetinin bilinmesi gerektigini, su an makinelere bagli nefes almaya çalistigini belirterek, "Bu hastalik herkesin kapisina ugrayacak, kaçis yok. Grip, nezle gibi atlatmak için herkes asisini olsun. Bakin halimi görüyorsunuz, benden ibret alsinlar, asilarini olsunlar. Ben isten güçten erteledim. Türk asisini bekledim, kismet olmadi. Beklemesinler, en az iki doz asilarini olsunlar." dedi.

- "Bir gün bile gecikmesinler"

Yogun Bakim Uzmani Doktor Recep Civan Yüksel de kronik hastaligi olmayan Özdemir'in genç yasina ragmen hastaligi zor geçirdigini anlatti.

Özdemir'in yasam mücadelesi verdigine dikkati çeken Yüksel, sunlari kaydetti:

"Böyle genç hastalarimiz çok fazla, ortak noktalari çesitli sebeplerden dolayi asisiz olmalari. 'Ben gencim, benim kronik hastaligim yok' demesinler, bir gün bile gecikmesinler. Bir günlük gecikme bir cana mal olabiliyor. Asida bir gün bir candir. Bir gün bile beklemeden asi hakki verilen herkes asisini olmali. Ikinci doz olanlar, üçüncüyü yaptirsin."
Kaynak: AA