Virasoft, Aldigi 2,5 Milyon Dolar Yatirimla ABD Pazarinda Büyümesini Sürdürecek

Eczacibasi Momentum Yatirim Müdürü Berktug Incekas: 'Eczacibasi Momentum olarak global bakis açisina sahip saglikta yapay zeka alanina odaklanmis Virasoft'un yatirimcisi olmaktan mutluluk duyuyoruz'.

Patoloji alaninda gelistirdigi yapay zeka çözümleri ve dijital patoloji uygulamalari ile öne çikan Virasoft, aldigi 2,5 milyon dolar yatirim ile çözümlerini basta ABD olmak üzere yurt disinda yayarak diger ülkelerdeki hasta ve doktorlarin hizmetine sunacak.

Sirket açiklamasina göre, Virasoft, Türkiye'de gelistirdigi yenilikçi çözümleri, aldigi "Seri A" yatirimi ile global pazara tasiyor. Sirket, haftalar süren vaka raporlama sürelerini gelistirdigi yapay zeka algoritmalari ve dijital patoloji çözümleri ile 3-4 güne düsürüyor. Ayrica, kanser tani ve tedavi süreçlerinde sundugu çözümler ile yapay zeka destekli dijital dönüsüm sagliyor.

Türkiye'de özel ve kamu olmak üzere 20'den fazla hastane ile is birligi yapan Virasoft, Türkiye'de sundugu tele patoloji, dijital patoloji ve yapay zeka sistemleri ile 200 binin üzerinde hastaya hizmet sagladi. Virasoft yazilimlarini kullanan doktorlar, bu vakalarin 50 bininde yapay zeka algoritmalarindan faydalandi. Sirket, gelecek yil meme, prostat, akciger ve kolon kanseri gibi birçok solid kanser türünde kullanilabilen yapay zeka algoritmalarini yurt disina tasimaya hazirlaniyor. Sirket, aldigi 2,5 milyon dolar yatirim ile çözümlerini basta ABD olmak üzere yurt disinda yayilarak diger ülkelerdeki hasta ve doktorlarin hizmetine sunacak.

Virasoft bu yatirim turunu, Eczacibasi Momentum'un önderliginde Teknoloji ve Inovasyon Fonu, DCP, TT Ventures, Acibadem Üniversitesi, Ak Portföy Girisim Sermayesi, ile birlikte Mustafa Selim Kondu, Burak Uzel, Bedi Turgut Uzel, Fatma Fatos Özbas melek yatirimcilarinin da katkilariyla 2,5 milyon dolar ile tamamladi.

- "Aldigi yatirimlarla uluslararasi arenaya açilmasi bizleri de gururlandiriyor"

Açiklamada görüslerine yer verilen Eczacibasi Momentum Yatirim Müdürü Berktug Incekas, "Saglik alaninda dijital dönüsümün ve yapay zekâ uygulamalarinin kullaniminin hizla arttigini görüyoruz. Gökhan ve Samet'in dijital patoloji alanindaki çözümlerini özgün verilerle gelistirdikleri yapay zeka algoritmalari ile birlestirmeleri sonucunda yurt disinda önemli bir oyuncu olacaklarina inaniyoruz. Eczacibasi Momentum olarak global bakis açisina sahip saglikta yapay zeka alanina odaklanmis Virasoft'un yatirimcisi olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

Türkiye Kalkinma Fonu çatisi altinda kurulan Teknoloji ve Inovasyon fonu adina açiklama yapan Seçkin Yelmen ise patoloji alanindaki dijital dönüsüm trendini yapay zeka ile birlestirerek kanser teshisi alaninda dünya çapinda çok önemli bir oyuncu olacagina inandiklari Virasoft'un basarili ekibini bu yolculukta desteklemekten dolayi büyük mutluluk duyduklarini kaydetti.

Virasoft'un ilk yatirimcisi olan uluslararasi yatirim sermaye fonu olan DCP adina yatirim sürecini degerlendiren Firat Özpinar ise Virasoft'un gelistirdigi çözümlerin patoloji dikeyinde saglik sektörünün dijital dönüsümünde önemli bir rol oynayacagina inandiklarini belirterek, Türkiye'de bu alanda lider olan sirketin gerçeklesen bu yatirim turu ile özellikle uluslararasi büyümesinin hizlanmasini beklediklerini aktardi.

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan da sunlari kaydetti:

"Dijital saglik hizmetleri, öncelikli yatirim alanlarimizdan biri. Bu kapsamda, özellikle dijital patoloji alaninda gelistirdigi ürünlerle fark yaratan yerli yapay zeka sirketi Virasoft'a yaptigimiz yatirimlarla doktorlarimiza daha çok teknolojik çözüm sunmayi hedefliyoruz. Virasoft'un sahip oldugu teknolojik yetenekler küresel çapta ses getirecek derecede günden güne gelisiyor. Ileride daha da büyüyecegini öngördügümüz bu girisimin aldigi yatirimlarla uluslararasi arenaya açilmasi bizleri de gururlandiriyor."

- "Girisimi uzun zamandir bilimsel ve operasyonel imkanlar sunulmasi anlaminda destekliyoruz"

Acibadem Üniversitesi adina süreci degerlendiren Prof. Dr. Ümit Ince de "Patolojinin dijitallesmesi ve yapay zeka algoritmalarinin tani ve tedavi süreçlerinde yaygin olarak kullanilmasi alaninda büyük firsat oldugunu gördügümüz için hem girisimi uzun zamandir bilimsel ve operasyonel imkanlar sunulmasi anlaminda destekliyoruz hem de yatirim yapma karari aldik.’’ ifadelerini kulandi.

Ak Portföy Yönetimi AS Girisim Sermayesi'nden sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Göktürk Isikpinar ise "Yapay zeka alanindaki gelismelerin dünya çapinda dijital saglik hizmetlerine olumlu yansimasinin önemli ivme kazandigi bir dönemde, Virasoft'un, gelistirdigi dijital patoloji çözümleri ile Türkiye'de yakalamis oldugu basari hikayesini bu yatirim turu ile yurt disina tasima yolculuguna yeni bir ortak olarak katilmak bizim için heyecan ve onur verici." degerlendirmesinde bulundu.

2015 yilinda Gökhan Hatipoglu ve Samet Ayalti tarafindan kurulan Virasoft, Türkiye'nin yapay zeka alaninda çalisan firmalarindan biri. Virasoft'un çözümleri su anda Türkiye genelinde 20'den fazla hastanede, 300'ün üzerinde hekim tarafindan kullanilirken çesitli üniversitelerde 3 binin üzerinde tip ögrencisi Virasoft egitim platformunu kullaniyor.

Kurulusundan bu yana aldigi yatirimlari ve gelirlerini Ar-Ge faaliyetlerine harcayan Virasoft, bu yil ikisi yurt disi olmak üzere 4 bilimsel projeye destek kazandigini, ayrica 10'un üzerinde bilimsel çalisma yayinlayacagini da duyurmustu.
Kaynak: AA