Ünsal, 'Azerbaycan Sehitlerini Rahmetle Aniyoruz'

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi ve Igdir Azerbaycan Evi Dernegi Baskani Serdar Ünsal, 27 Eylül Azerbaycan Sehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Ünsal, 'Azerbaycan Sehitlerini Rahmetle Aniyoruz'
Ünsal, mesajinda su görüslere yer verdi, “27 Eylül tarihi Azerbaycan’da Sehitleri Anma Günü olarak kutlanmaktadir. Azerbaycan’in toprak bütünlügü için canlarini feda eden Vatan Savasi sehitlerinin anisi bütün Türklerin yüreginde yasamaktadir. Azerbaycan askerlerinin benzersiz kahramanliklarini ve büyük tarihi zaferini göstermek, sehitlerin anisini yasatmak için 27 Eylül sehitler günü olarak kutlanmaktadir. Azerbaycan ordusunun 27 Eylül’de baslattigi operasyonda 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtarilmasi üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmis, isgal altindaki Agdam, Laçin ve Kelbecer illerini de bosaltacagini taahhüt eden anlasmaya imza atmisti. Ermenistan ordusu 20 Kasim’da Agdam’dan, 25 Kasim’da Kelbecer’den, 1 Aralik’ta ise Laçin’dan çekilmisti. Azerbaycan büyük zafer kazanmis 30 yil aradan sonra isgal altindaki Karabag topraklari kurtarilmisti. Bu savasta Azerbaycan ordusu 2 bin 907 sehit vermistir.”

Azerbaycan Ordusunun isgal edilen topraklarini kurtararak destan yazdigini söyleyen Serdar Ünsal, “Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in kararli tutumu, Azerbaycan ordusunun kahramanca savasmasi ile Ermenistan’a gereken ders verilmis, Kahraman Azerbaycan ordusu kahramanlik destani yazarak Türk milletinin yigitligini bir kere daha dost ve düsmana göstermistir. Vatan topraklari için, bayrak inmesin diye  sehit olan Türkiye ve Azerbaycan’daki sehitlerimizi rahmetle aniyor gazilerimizin önünde saygi ile egiliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA