Trakya Üniversitesi'nden Ögrenciler Adina Esnaf Ve Ev Sahiplerine Duyarlilik Çagrisi

Trakya Üniversitesi, ögrencilerin yurt ve ev kiralarindaki artisla ilgili sikayetleri üzerine kentteki esnaf ve ev sahiplerine duyarlilik çagrisi yapti.

Üniversitenin sosyal medya hesaplarindan yapilan açiklamada, son günlerde ev kiralari ve özel yurt fiyatlarindaki orantisiz artis nedeniyle ögrencilerin yasadigi sorunlarla ilgili haberlerin yakindan takip edildigi, birçok ögrencinin bu konudaki hakli sikayetlerinin bizzat dinlendigi belirtildi.

Gençlerin barinma konusunda yasadigi sikintilarin hep birlikte çözülebileceginin belirtildigi açiklamada sunlar kaydedildi:

"Ülkemize, milletimize hayirli birer birey olmak adina egitim hayatlarini sürdürmek için ailelerinden kilometrelerce uzaklara giden evlatlarimizin en temel hakki olan barinma konusunda yasadiklari sikintilar bizleri de fazlasiyla üzüyor. Elbette devlet yurtlarimiz bu konuda elinden gelen tüm çabayi gösteriyor. Ancak ayni hassasiyeti, sehrimizin esnafi ve ev sahiplerinden de, gelecegimizin teminati gençlerimiz adina bekliyoruz. Edirne halkinin topyekun ortaya koyacagi iyi niyet ve hassasiyetin, bir iyilik hareketi olarak halka halka tüm Türkiye’ye yayilacagina gönülden inaniyoruz."

Edirne'nin, yüzlerce yildir hosgörüsü ve misafirperverligi ile nam saldigina isaret edilen açiklamada, "Bu anlayisin güçlenerek devam edecegine, ev sahiplerinin ögrencilerimize karsi daha duyarli ve anlayisli davranacagina inancimiz sonsuz. Bu vesileyle Trakya Üniversitesi olarak, ögrencilerimizin barinma sorununu çözebilmek adina bir iletisim hatti olusturdugumuzu da ifade etmek istiyoruz. Barinma ile ilgili sorun yasayan tüm ögrencilerimiz bize 15 Ekim 2021 Cuma günü saat 17.00'ye kadar skdb@trakya.edu.tr e-posta adresinden ulasabilir."

Kaynak: AA