Numan Kurtulmus'tan Çevre Kirliligi Konusunda Kararli Açiklama Açiklamasi

Izmit Körfezi üzerinde deniz kontrol uçagi ile havadan denetim turuna çiktiktan sonra çevre kirliligi konusunda açiklama yapan AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, “Kimseye acimadan, kimsenin gözünün yasina bakmadan, çevreyi kim tahrip ediyorsa her türlü tedbiri alarak bu mücadeleyi verecegiz” dedi.

Numan Kurtulmus'tan Çevre Kirliligi Konusunda Kararli Açiklama Açiklamasi
AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, Izmit Körfezi’nde Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan sürdürülen çevre koruma çalismalarini yerinde inceledi. Deniz kontrol uçagi ile Izmit Körfezi üzerinde denetim turuna çikan Kurtulmus, yapilan çalismalar hakkinda uçakta kendisine eslik eden Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’dan bilgiler aldi. Denetim uçusunun ardindan çevre kirliligi konusuna dikkat çeken Kurtulmus, “Kimseye acimadan, kimsenin gözünün yasina bakmadan, çevreyi kim tahrip ediyorsa her türlü tedbiri alarak bu mücadeleyi verecegiz” dedi.

Izmit Körfezi’nde yapilan deniz denetim turu sonrasinda Marmara Denizi’nde etkili olan deniz salyasina(müsilaj) deginen AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, “Müsilaj meselesi sadece bir sonuçtan ibarettir. Çevreye karsi insanoglunun duyarsizligi nehirlerimizi, göllerimizi, akarsularimizi, denizlerimizi, topragimizi kirletmemizin ve umarsiz bir sekilde çevreye zarar vermemizin bir sonucu olarak karsimiza devasa bir müsilaj sorunu çikti. Tabi ki bu ülke sanayilesecek, gelisecek, tabi ki sehirlesecek buna kimsenin itirazi olamaz ama herkesin birinci derecede saygili olmasi gereken sey çevredir. Çevreye saygi duymak insana saygi duymanin bir geregidir. Tabiata saygi duymanin geregidir” dedi.



“Kimsenin gözünün yasina bakmadan”

Çevre korumasi konusunda kimsenin gözünün yasina bakilmamasi gerektigini dile getiren AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, “Bir kere daha havadan yaptigimiz denetimde gördük ki, bizim bütün gücümüzle yasadigimiz çevreyi korumakla alakali fevkalade titiz, hassas olmamiz lazim. Bu sadece Türkiye’nin, Marmara’nin, yasadigimiz çevrenin meselesi degil. Bütün insanligin ortak sorunudur. Bunun tedbirini alacak olan da insanogludur. Hep beraber çalisacagiz, bilimsel verileri ortaya koyarak, titizlikle, ilgili kurumlarimiz, belediyelerimiz, bakanliklarimiz denetimlerini asla eksik etmeden, kimseye acimadan, kimsenin gözünün yasina bakmadan, çevreyi kim tahrip ediyorsa her türlü tedbiri alarak bu mücadeleyi verecegiz. Türkiye’yi daha yasanabilir bir hale getirmek, yasadigimiz sehirleri daha yasanabilir sehirler haline getirmek ve nihayetinde dünyayi çok daha temiz hale getirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA